Visit Tampere teki kesätärpit – listaa parhaat paikat Kummeli-faneille, herkkusuille ja cocktail-siepoille

Pyynikin näkötornin kahvila on originaali paikka harjoitella siellä Kummelin sketsiin tuttua Tonnin seteli -ilmettä.

Viikinsaari ja Hopealinjan risteilyt ovat yksi Tampereen seudun matkailutärpeistä. Jotkin risteilylaivoista pysähtyvät myös Pirkkalan Rantaniityssä.

TAMPEREEN kesässä heitetään löylyä, ihaillaan maisemia ja koetaan kulttuurielämyksiä, tiivistää alueen matkailua edistävä Visit Tampere. Kesän uutuudet houkuttelevat sen mukaan Tampereella veden ja maisemien ääreen ja myös lähiseudut kutsuvat matkailijoita tutustumaan piilotettuihin helmiin.

Uutuutena on kelluva saunaravintola Flou, joka avautuu kesäkuun puolivälissä Ratinan suvantoon. Järvimaisemissa voi saunoa lisäksi esimerkiksi Viikinsaaressa. Siellä voi tänä kesänä ensimmäistä kertaa myös majoittua, sillä sinne on avattu mökkejä.

Uudistunut Roof Walk Finlayson -kattokävely tarjoilee Visit Tampereen mukaan upeita maisemia ja mielenkiintoisia tarinoita menneestä. Lähtöpaikalle on avautunut Verda Sky Lounge.

”Tampereelle ja seudulle saadaan tänä kesänä omaleimaisia uutuuksia, jotka korostavat vahvuuksiamme matkailukaupunkina: järviluontoa, saunoja sekä kulttuuria sen monissa muodoissa. Samaan päivään mahtuu luontoretki ja museonäyttely tai huvipuistoseikkailu ja saunailta kiireettömiä torikahveja unohtamatta, fiilistelee Heli Jokela, Visit Tampereen markkinointi- ja viestintäjohtaja

TAMPERE-talon kesänäyttelyssä pääsee tutustumaan fantasiataiteen pioneerin, John Howen, taiteeseen. Howe on noussut kansainväliseen suosioon Tolkienin klassikkoteosten kuvittajana.

Sara Hildénin taidemuseossa avautuu 8.6. yhden Ranskan tunnetuimman nykytaiteilijan Jean-Michel Othonielin näyttely. Under an Endless Light -näyttelyn teemana ovat luonnon ihmeet.

Tampereen taidemuseossa nähdään 1.6. alkaen kansainvälinen Hyper-näyttely. Mukana on teoksia yli 20 eri taiteilijalta.

Tampereen seudun helmistä Visit Tampere nostaa tiedotteessaan esiin Outdoor Expressin, joka kuljettaa tänäkin kesänä sekä matkailijoita että paikallisia Tampereen keskustasta Seitsemisen, Helvetinjärven ja Isojärven kansallispuistoihin.

Myös saunaan ja taiteen äärelle pääsee Tampereelta kuljetuksella, kun tiistaisin Art & Sauna Expressin kyytiin hyppäämällä löytää itsensä Mäntästä Serlachius-museolta ja Taidesaunan löylyistä.

Kesäpäivää Kangasalalla voi viettää geokätköilemällä vesillä. Mobilian rannassa toimivalta Kesäpäivä Rent & Adventurelta voi vuokrata välineet ja suunnata luodoille ja saarille kätköjen etsintään. Samalla visiitillä voi tutustua Mobiliassa uuteen Skaala-pienoismallinäyttelyyn.

Näsijärven järvimaisemista pääsee nauttimaan kesällä käynnistyvän reittiliikenteen myötä. Näsijärven laivapalvelun M/S Nottbeck liikennöi kesäsunnuntaisin Tampereen Mustalahden, Ylöjärven Pimeesalmen ja Tampereen Teiskossa sijaitsevan Maisansalon välillä.

Top 3 -vinkit Tampereen seudulle

Cocktailit:
– Tiima Olympiakorttelissa. Näyttävät cocktailit suunniteltu huolella.
– Onda. Rentoa tunnelmaa ja taidokkaat drinksut..
– Verda Sky Bar. Mocktailit ovat maistamisen arvoisia ja maisemat vertaansa vailla.
Makeiden herkkujen ystäville:
– Boulangerie Marco. Leivokset vievät kielen mennessään.
– Valkoinen puu Keskustorin kupeessa. Kuuluisa kakuistaan.
– Konditoria Mari. Legendaarinen paikka Nekalassa.
Kummeli-faneille:
– Ravintola Ohranjyvä. Mauno Ahosen kantapaikka.
– Pyynikin näkötornin munkkikahvila. Siellä on kuvattu legendaarinen tonnin seteli -sketsi.
– Tampellan alueella on rakennettu viime vuosina runsaasti. Kummelissa Kouhia työmiehineen oli siellä rakennuspuuhissa.
Luontokohteet, joihin pääsee ilman autoa:
– Outdoor Expressillä kansallispuistoihin.
– Ratikalla metsään! Hervannan päätepysäkiltä pääsee esimerkiksi Makkarajärvelle.
– Laukontorilta Hopealinjojen kyytiin ja laivalla Viikinsaareen tai pidemmälle.