Partolaan suunnitellaan isoa valomainostaulua – Liikenneturvallisuus painoi paikan valinnassa, kertoo lupa-arkkitehti

Huomautuksia hankkeesta voi jättää 24. heinäkuuta mennessä.

Valomainostaulua on suunniteltu Partolaan Naistenmatkantielle, kuvassa näkyvän koivikon alueelle. Vasemmassa reunassa häämöttää Partolan liikenneympyrä.
PARTOLAAN suunnitellaan suurta valomainostaulua. Digitaalista ulkomainontaa tekevä Medialiiga Oy on hakenut kunnalta lupaa mainostaulun pystyttämiselle Naistenmatkantien varteen, Citymarketia vastapäätä olevalle koivikkoiselle alueelle.

Kunnanhallitus näytti alustavasti vihreää valoa vuokrasopimuksen laatimiselle viime vuoden maaliskuussa. Kunnan rakennusjärjestys kieltää mainonnan julkisessa tilassa, mutta kesäkuussa 2024 kaavoitusjohtaja myönsi mainostaululle poikkeamispäätöksen.

Mainostaulun korkeudeksi on suunniteltu yli viittä metriä maanpinnasta katsoen. Itse tauluosa olisi kooltaan 5,42 metriä kertaa 3,18 metriä, ja siinä olisi led-näytöt molempiin ajosuuntiin. Taulun tieltä voidaan poistaa puita ja kasvillisuutta.

Huomautuksia hankkeesta voi jättää Pirkkalan kunnan kirjaamoon 24. heinäkuuta kello 15 mennessä. Huomautuksia voivat jättää kunnan kuulemisilmoituksen mukaan kaikki kuntalaiset, jotka liikkuvat valomainostaulun vaikutuspiirissä.

”Taululle on koetettu katsoa tuollainen paikka, jossa ei ole risteyksiä, ja taulun puolella ei ole myöskään kevytväylää.”
Mia Inkerö
KUNNAN lupa-arkkitehti Mia Inkerö kertoo, että mainostaululle on pyritty valitsemaan mahdollisimman turvallinen paikka. Hänen mukaansa teiden varsiin sijoitettaville valomainoksille on usein vaikea löytää hyviä paikkoja liikenneturvallisuuden kannalta.

Aiemmin samalle valomainokselle haettiin paikkaa hieman pohjoisemmasta kohdasta Naistenmatkantietä, kauppakeskus Veskan kohdalta. Nyt suunnittelussa oleva sijainti Citymarketia vastapäätä katsottiin kuitenkin turvallisemmaksi.

”Taululle on koetettu katsoa tuollainen paikka, jossa ei ole risteyksiä, ja taulun puolella ei ole myöskään kevytväylää. Liikenneinsinööri lausui toimenpideluvasta, että nyt taulu on sijoitettu liikenneturvallisuuden kannalta parempaan sijaintiin: lähellä ei ole risteäviä kulkumuotoja, risteystä tai asutusta”, Inkerö sanoo.

Inkerön mukaan mainostaulua on suunniteltu asennettavaksi syksyn aikana.

Ennestään Pirkkalasta löytyy valomainostauluja esimerkiksi Linnakallion Nesteen tuntumasta sekä ohitustieltä Lentoasemantien ja Linnakallion väliltä.