40 vuotta sitten: Pirkkalan kesätori käynnistyi takerrellen – ”Tänne ei jostain käsittämättömästä syystä muuta tuhansia kesäasukkaita”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Ilmoitus Pirkkalaisessa 26.7.1984.

Minne jäi kesätori?

PIRKKALASSA piti tehdä perinnettä ja lähteä torille. Pirkkalainen-lehtikin intoutui vankkoihin lähteisiinsä nojaten puuhaamaan Suupalle vaihtelua. Toisin kuitenkin kävi, torille ei tullut tarpeeksi ostajia ja myyjät kaikkosivat. Uutta yritystä suunnitellaan elokuuksi.

Tori ei ole pelkkä katselupaikka. Jotta myyjät torille tulisivat, olisi siellä myös myytävä. Pirkkalan kesätorille ei riittänyt asiakkaita. Yrittäjät sanovat kunnan ostovoiman olevan niin pienen, että täällä ei tori kolmena päivänä menesty.

Heinäkuussa Pirkkala hiljenee. Tänne ei jostain käsittämättömästä syystä muuta tuhansia kesäasukkaita, eikä tänne liioin ole loputonta turistivirtaa. Pirkkalalaiset eivät myöskään torilla käy, siellä ei ole ostettavaa.

Olisiko yksi toripäivä paikallaan. Jos ostovoimaa ei riitä arkipäiviksi, niin tulisiko pirkkalalaiset torilleen lauantaina? Elokuussa kesätorikokeilu jatkuu jälleen. Palvelu paranee ja valikoima laajenee vain jos ostajia löytyy!

Pirkkalainen 26.7.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.