Pirkkalassa voi heinäkuussa tienata polkupyöräilemällä – palkkio jopa parikymmentä euroa tunnissa

Pyöräteiden kartoitustapahtuma järjestetään 6. heinäkuuta säävarauksella.

Pirkkalan pyörätieverkon kartoituksessa apuna toimii Crowdsorsa-mobiilipeli. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN pyörätieverkoston kuntoa kartoitetaan heinäkuussa mobiilipelin avulla. Crowdsorsa-pelillä toteutettava kartoitustapahtuma alkaa säävarauksella lauantaina 6. heinäkuuta kello 10.

Kartoituspelissä kuntalaiset voivat tienata rahaa poimimalla pyöräteiltä virtuaalisia marjoja. Peli päättyy, kun Pirkkalan koko 114 kilometrin mittainen pyörätieverkko on kartoitettu. Osallistumiseen tarvitaan älypuhelin, ilmainen Crowdsorsa-sovellus ja ohjaustankoon kiinnitettävä puhelinpidike.

Pelaamalla hankittavat pyöräilytienestit voivat nousta mukaviksi. Pirkkalan kunnan tiedotteen mukaan pyöräteitä kartoittamalla voi netota jopa parikymmentä euroa tunnissa. Kerättävää on keskimäärin kolmen euron arvosta kilometriä kohden, ja palkkiot toimitetaan suoraan pankkitilille.

Tempauksen ajatuksena on kerätä tietoa siitä, millaisiin pyöräteiden korjaustoimenpiteisiin käytössä oleva budjetti tulisi kohdistaa. Konenäkömalli arvioi käyttäjien pelaamalla kuvaamista videoista esimerkiksi pyöräteiden päällystevauriot ja liikennemerkit.

KARTOITUSTAPAHTUMASSA käytettävä Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön neljässä maassa. Mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille.

Tässä kuussa Pirkkalassa käynnistyi tempaus, jossa lupiniien ja jättipalsamien torjuntaa vauhditettiin Crowdsorsa-mobiilipelin avulla. Lupiinien ja jättipalsamien torjumisen lisäksi Crowdsorsa-peliä on käytetty aikaisemmin esimerkiksi katujen, kaivonkansien ja puistonpenkkien kartoittamiseen.

Pirkkalan pyöräteiden kartoitustapahtuma la 6.7. kello 10 (säävaraus). Tarkemmat ohjeet osallistumiseen löytyvät kunnan verkkosivuilta.