40 vuotta sitten: Pirkkalassa kokeillaan toria – ”Olemus ei vielä löytynyt ensimmäisinä päivinä”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Toritunnelmia Pirkkalaisessa 28.6.1984.

Tehdään perinne – mennään torille

Pirkkalassa kokeillaan toria. Virastotalon paikoitusalueella torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin voi klo 7.00-14.00 kierrellä pöytiä, vertailla hintoja, ostaa tuoretta ja tavata tuttuja. Tehdään torista kunnan perinne.

Viime viikolla sai torilta tuoreita vihanneksia, kukkia, käsitöitä ja tietysti laukkuja. Parilla kympillä pääsi käsiksi ruukkukasviin ja olipa jo mansikoitakin. Ja kauppa kävin. Myyjät arvelivat torin menestyvän. Täytyy vain ensin houkutella pirkkalalaiset esiin.

Katukahvila, kesäsoitot ja tori tekevät kunnan keskustan – Suupan – eläväksi. Tokihan keskusta ennemmin ihmisten paikka on kuin autojen virastojen tai kauppojen.

Kun Suuppaa piirreltiin kuntakeskukseksi, ei varmaan ajateltu, että toripaikkaa tai puistoa ehkä tarvittaisiin. Onneksi autot saivat virastotalon viereen mahtavan parkkipaikan, jota toriväki voi ”lainata”.

Torin olemus ei vielä löytynyt ensimmäisinä päivinä. Kiireinen kulkija taisi vain ihmetellä parkkipaikalle yhtäkkiä ilmestyneitä myyntipöytiä. Tori on kuitenkin kohtaamispaikka ja parhaimmillaan oikea lomalaisen keidas. Mikä mahtaakaan olla Pirkkalan torin olemus?

Heikki von Hertzen on sanonut, että torin on kaupungin sydän. Tori olkoon myös kunnan sydän, yksi virkistävä lisä Pirkkalan monipuolisessa kesässä.

Pirkkalainen 28.6.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.