Uusi Pirkat-valmentaja Jari Nyström intoilee jo vapaa-aikakeskuksen laajennuksesta – ”Tulee olemaan Suomen parhaita salibandyhalleja”

Pirkkain miesten salibandyjoukkueen tuore päävalmentaja Jari Nystöm lupaa, että "kilpikonnapuolustusta ei nähdä tulevalla kaudella".

Pirkkain miesten edustusjoukkueen uusi päävalmentaja Jari Nyström on toiminut pitkään tamperelaisen Classicin juniorivalmentajana.
PIRKKAIN salibandyn valmennuspäällikkö Timo Tukiaisen kolme vuotta kestänyt käännytystyö Classicissa pitkään juniorivalmentajana toimineen Jari Nyströmin saamiseksi seuraan sai viimein huhtikuussa onnistuneen päätöksen. Silloin Nyström solmi 1+1-vuotisen sopimuksen Suomisarjassa pelaavan Pirkkain miesten edustusjoukkueen valmentamisesta.

”Timo on hyvä ystäväni, ja hän pyysi minua seuraan ensimmäisen kerran joskus kolmisen vuotta sitten. Viime keväänä tarjous oli sitten vihdoin niin houkutteleva, että päätin tulla kehittämään Pirkkain salibandypuolta”, Nyström sanoo.

Pian vapun jälkeen alkoi arkinen työ Spiral-hallissa Kaukajärvellä. Puolentoista kuukauden harjoitusjakso päättyy juhannuksena ja jatkuu uudelleen omatoimijakson jälkeen 29. heinäkuuta. Sarjakausi alkaa 14. syyskuuta.

”Saimme mukaan uusia pelaajia, ja treeneissä on ollut hyvä meininki. Joukkueen lopullinen kokoonpano päätetään elokuussa, kun aloitamme harjoitusottelut. Haluan kehittää pelaamista etenkin nopeammaksi ja aktiivisemmaksi, kilpikonnapuolustusta ei nähdä tulevalla kaudella”, Nyström linjaa.

Nyströmin haluama pelitapa edellyttää tietenkin erinomaista fyysistä kuntoa, ja siksikin seuraan palkattiin myös fysiikkavalmentaja Joni Puhakka.

”Sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan peliä halutaan nopeuttaa. Hyökkäyssuuntaan pitää olla pallollisesti nopeampi. Puolustettaessa pitää olla vastustajan iholla ja aktiivinen koko ajan. Tilaa tai aikaa ei pidä antaa”, Nyström korostaa.

Jari Nyströmin mukaan Pirkkojen tavoite on sarjanousu. Hän uskoo sen saavuttamiseen, mikäli pelaajat kehittyvät.
VIIME kaudella Nyström, 50, valmensi Classicin P22-joukkuetta. Kausi päättyi mestaruusjuhliin. Joukkueessa pelasi myös vanhempi poika Tomas.

”Päädyin valmentajaksi 15 vuotta sitten tuttua reittiä. Olin seuraamassa pojan treenejä, kun kysyttiin myös valmennushommiin. Ensimmäinen varsinainen sarjakausi oli 2010-11, kun Tomas pelasi Classicissa F2-junioreiden sarjassa. Emme voittaneet kertaakaan”, Nyström muistaa.

Seuraavien 12 kauden aikana Jari Nyström valmensi poikansa joukkuetta, joinain kausina myös kolme vuotta nuoremman Rasmuksen joukkuetta. Siviilityö UPM:n koulutuspäällikkönä vie Tampereen Kumpulassa asuvaa Nyströmiä eri puolille Suomea.

”Olemme viihtyneet Kumpulassa. Kun pääsemme 19. elokuuta vihdoin treenaamaan uuteen hienoon halliimme, matka treeneihin vähän pitenee”, Nyström sanoo.

Kaksi vuotta sitten Nyström kävi läpi VAT/huippuvalmentajakoulutusohjelman, joka oikeuttaa Salibandyliiton pääsarjatasolla valmentamiseen. Lisäksi hän on toiminut useissa Salibandyliiton valmennustehtävissä.

”En osaa sanoa, missä olen ja mitä teen vaikka viiden vuoden kuluttua. Seuraavat kaksi kautta keskityn Pirkkain pelaajien kehittämiseen. Nousu on tietenkin tavoite, se tulee, jos pelaajat kehittyvät. Viime kauden valmentajat Jukka Myllymäki ja Petri Järvenpää jatkavat tiimissä ja se on todella hyvä juttu”, Nyström painottaa.

Nyström on erityisen tyytyväinen elokuussa valmistuvasta Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen uudesta hallista.

”Saamme loistavat puitteet pelata ja harjoitella. Oheistilat ovat erinomaiset. Halli tulee olemaan Suomen parhaita salibandyhalleja”, Nyström iloitsee.