Patria suunnittelee siviililentäjien koulutuksen lopettamista Pirkkalassa

Suunnitelmissa on koulutuksen lakkauttaminen tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisen jatkajan löytäminen.

Patria kouluttaa siviiliammattilentäjiä Pirkkalassa, Vantaalla ja Espanjassa. Kuvassa maisemia Pirkkalan lentokentältä vuonna 2011. Kuva: Karoliina Ahola
PATRIA on käynnistänyt muutosneuvottelut, joiden lopputuloksena voi olla siviililentäjäkoulutuksen päättyminen Pirkkalassa.

Patria suunnittelee Pilot Training -toiminnon mahdollista lakkauttamista vuoden 2025 aikana. Toinen vaihtoehto on, että liiketoiminnalle löydettäisiin ulkopuolinen jatkaja.

Pilot Training -toiminnossa järjestetään pääasiallisesti siviiliammattilentäjäkoulutusta Pirkkalassa, Vantaalla ja Espanjan Córdobassa. Käynnissä olevat lentäjäkurssit on tarkoitus järjestää loppuun.

Muutosneuvottelujen kohteena on toiminnon koko henkilöstö Suomessa eli 36 henkilöä. Neuvottelut eivät koske Patria Aviation Oy:n Pirkkalan lentokonehuollossa toimivia henkilöitä. Suunnitelmalla ei myöskään toteutuessaan olisi vaikutusta sotilaslentokoulutukseen.

Neuvottelut käydään Patrian mukaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä, koska toiminta ei ole ollut pitkäaikaisesti kannattavalla tasolla. Neuvottelut aloitettiin 3. kesäkuuta.

Patrian muutosneuvotteluista uutisoi ensin Aamulehti.