Lukijalta: Etsin pitkään paikkaa, jossa voisi saunoa turvallisessa ja hyväksyvässä ympäristössä – Sellainen löytyi Reipin saunasta

Kioski, lämmin ja tunnelmallinen takkatuli sekä puisen rakennuksen äänimaisema on jotain, mitä tulevaisuudessa ei tule olemaan, ellei niille anneta arvoa tässä hetkessä.

Reipin saunassa on tunnelmaa kesällä ja talvella. Kuva: Antti Jokinen
TÄLLÄ mielipiteelläni toivon oikeutta perinteisille sekä mielen että kehon virkistäytymiskohteille, jollaiseksi koen Pirkkalan Reipin saunan. Olen sokea ja etsin pitkään paikkaa, jossa on turvallista uida ja saunoa ja jonka ilmapiiri on hyväksyvä ja kaikki huomioon ottava.

Siitä on nyt noin 12 vuotta kun löysin sellaisen, ja aina saunapäivä on viikon kohokohta! Arvostan erityisesti rakennusta, joka muistuttaa lapsuuteni ajan leirintäalueiden tunnelmasta. Kioski, lämmin ja tunnelmallinen takkatuli sekä puisen rakennuksen äänimaisema on jotain, mitä tulevaisuudessa ei tule olemaan, ellei niille anneta arvoa tässä hetkessä.

Haluaisin jakaa nämä samat, hyvät kokemukseni pienen tyttärentyttäreni kanssa, ja siksi toivonkin, että saunahetket saisivat jatkua vielä vuosia. Miksi rikkoa sellaista, jonka voi korjata ja joka on monille merkittävä virkistäytymisen kohde.

Sanna Lehtonen