40 vuotta sitten: Satakunnan lennoston uuden Pirkkalan-tukikohdan valmistuminen lähestyy

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Ilmoituksia Pirkkalaisessa 14.6.1984.

Kesäkuun neljäs

PARAATEJA, kunniamerkkejä, ylennyksiä ja kunniakäyntejä. Puolustusvoimien lippujuhlapäivänä juhlivat sotilaat. Veteraanit muistelevat menneitä ja toivovat, että sotilaiden ainoiksi tehtäviksi jäisivätkin paraatit

Puolustusvoimat järjestivät yhdessä Pirkanmaan veteraanijärjestöjen ja maanpuolustusjärjestöjen kanssa Maanpuolustusjuhlan lippujuhlapäivänä Pirkkalassa. Uuteen tukikohtaan oli saapunut tutustumaan tuhansia veteraaneja.

Satakunnan Lennoston uusi tukikohta Pirkkalassa alkaa olla valmis. Ensi vuonna päättyy joukko-osaston väliaikainen ”pakolaisuus” Porissa. Kesäkuun neljäntenä Pirkkalassa veteraaneille esiteltiin lentokoneita, kalustoa ja aseita.

Moni muisteli, että silloin ”revohkan” aikana tuollaista pikakivääriä käytettiin. Oli tehokas ase. Armeijan nykyaikaa olivat uudet maastoautot. Ennen oli hevonen, nyt Proto vie miehet metsään.

Juhlakentän ylitse jylisivät armeijamme ylpeydet – Haukat. Katseet nousivat ylös, mieli herkistäytyi, olihan ilmassa oma kone.

Pirkkalainen 14.6.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.