Pirkkala-seuralta ilmestyy uusi kotiseudusta kertova kirja syksyllä – aihepiiri jo tiedossa

Kulttuurirahasto tukee Pirkkala-Seuran kirjasarjaa. Uusin teos kertoo Pirkkalan isosta muutoksesta.

Pirkkala-seura vastaanotti uudelle kirjalleen myönnetyn apurahan Pirkanmaan kulttuurirahaston vuosijuhlassa Tampere-talossa toukokuussa. Apurahan kävivät pokkaamassa seuran hallituksen jäsen Olli-Pekka Silfverhuth (vas.) ja kirjan tekijäkaartiin kuuluvat Maija-Riitta Merikanto ja Hannu Vallas.
SUOMEN kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt yleisrahastostaan 2000 euron apurahan Pirkkala-Seuran Tarinoiden Pirkkala -kirjahankkeelle. Apuraha kohdennetaan kirjasarjan toiseen osaan, joka julkaistaan syksyllä. Ensimmäinen osa ilmestyi viime kesänä.

Kirjasarjan toisen osan teemana on muutoksen Pirkkala. Kirja kertoo muutoksista, joita entisessä maalaispitäjässä on tapahtunut sen kehityksessä nykyisenlaiseksi kunnaksi.

Kirjasarjaa on tarkoitus jatkaa vielä ensi vuonna julkaistavalla kolmannella osalla. Sen punaisena lankana on yhteisöllisyys Pirkkalassa.

Pirkkala-Seura on yksi sadasta apurahan saajasta tänä vuonna. Kaikkiaan Pirkanmaan kulttuurirahasto jakoi apurahoja nyt yhteensä lähes 1,5 miljoonaa euroa. Apurahahakemuksia saapui kaikkiaan 1112, ja niiden yhteenlaskettu hakusumma oli noin 25 miljoonaa euroa.