MAINOS

Ihanien kotien rakentaja ui asuntokaupan vastavirtaan

Kun asuntokauppa ja uudistuotanto sakkaa koko maassa, perustajaurakoitsija T2H:n uusien hankkeiden asunnot varataan jo rakennusvaiheessa. Erityisen suosittu on kehittyvä Pereen alue Pirkkalassa.

Pereen uudisasunnoista on ollut kova kysyntä, kertoo T2H:n yksikönjohtaja Niko Syri.
Pirkkalan maine Suomen sekä elinvoimaisimpana että onnellisimpana kuntana on tehnyt siitä suositun asunnonostajien keskuudessa Tampereen kaupunkiseudulla. Erityistä kiinnostusta on herättänyt kehittyvä Pereen alue; muun muassa pittoreski Pyhäjärven rantamaisema, viereisen Partolan palvelukeskittymä ja suunnitelmissa oleva ratikkayhteys Pereeltä Tampereelle tekevät alueesta houkuttelevan asuinpaikan.
Siksi onkin merkillepantavaa, että ainoastaan yksi rakennusliike on käynnistänyt viime vuosina merkittävästi asuntorakentamishankkeita alueelle. Perustajaurakoitsija T2H on aloittanut reilun vuoden sisällä viiden asuntoyhtiön rakentamisen, ja asunnot ovat menneet kuin kuumille kiville. Alueelle tulevista kahdesta kerrostalosta ja kuudesta rivitalosta on myyty yhteensä yli 90 asuntoa – jäljellä on enää muutamia yksittäisiä vapaita koteja.
”Vaikuttaa siltä, että ihmiset ovat huomanneet, että tämän kaltaisia asuntoja tällaisella sijainnilla ei ole välttämättä tarjolla enää tulevaisuudessa, ja ovat olleet valppaina liikkeellä asunnon ostossa”, hankkeista T2H:lla vastaava yksikönjohtaja Niko Syri arvioi.
Viimeisen rakenteilla olevan kerrostalon ensimmäisen yhtiön asunnot tulivat myyntiin vain neljä viikkoa sitten, ja noin puolista on jo tehty kaupat. Talon toisen yhtiön asunnot tulevat markkinoille lähiaikoina, ja Syri ennustaa kodeille samanlaista menekkiä. 


Suosion takana vakavaraisuus ja toimiva konsepti

Syrin mukaan ostajat ovat arvostaneet paitsi sijaintia – kerrostalojen ylimmistä kerroksista avautuu huikeat Pyhäjärvimaisemat – myös T2H:n toimivaa asuntokonseptia.
Ihanien kotien konseptiin kuuluu, että kaikki asunnot suunitellaan mahdollisimman valoisiksi ja avariksi. Kotien huonekorkeus on aina minimissään 2,85 metriä, Pereen parvellisissa kodeissa jopa yli neljä metriä. Kotien ikkunat ulottuvat lähes lattiasta kattoon ja jokaisessa kodissa on parveke (joissain jopa kaksi) tai terassi ja asuntopiha.
Vesikiertoinen lattialämmitys ja erityisesti Pereen kodeissa mahdollisuus jäähdyttävään ilmalämpöpumppuun tuovat myös asumiseen sellaista pientä ylellisyyttä, jota asukkaat arvostavat, Syri toteaa.
Yleinen taloustilanne ja rakennusalan ahdinko ovat saaneet myös ostajat valveutuneiksi.
”Rakentajan vahva taloustilanne on osoittautunut yhdeksi tärkeäksi kriteeriksi uudisasunnon valinnassa. Tämä on ollut meille selkeä etu, sillä T2H:n talous voi hyvin ja hankkeet alkavat ja valmistuvat aikataulussaan”, Syri sanoo.
T2H:n toimivan tuotteen ja terveen talouden ovat noteeranneet myös pankit.
”Saamme rahoituslaitoksilta hankerahoitusta erittäin hyvillä ehdoilla”, hän kertoo. ”Myös pankeissa on huomattu ja uskotaan T2H:n toimivaan asuntokonseptiin.”
Ihanien kotien konseptin lisäksi T2H luottaa itse tekemiseen, millä minimoidaan rakentamisen aikaiset yllätykset. Perustajaurakoitsijana yhtiö hankkii itse tonttinsa sekä suunnittelee, rakentaa ja myy kohteet itse.
”Keskittymällä pelkästään omaperusteiseen asuntorakentamiseen voimme panostaa siihen, mitä kodinostajat haluavat ja tarvitsevat, sekä hiomaan hankkeen mahdollisimman sujuvaksi laadusta tinkimättä”, Syri kertoo.
Tällä mahdollistetaan myös se, että hankkeiden kustannukset pysyvät maltillisina ja näin ollen kodit kohtuullisen hintaisina.

Viimeiset asunnot pian varattavissa

T2H:n viimeinen hanke Pereellä on parhaillaan lähtökuopissa odottamassa käynnistymistä. Syrin mukaan kohteen ennakkomarkkinointi alkaa vielä kesäkuun aikana.
Asunto Oy Pirkkalan Opaali rakennetaan 1930-luvulla rakennetun Palmrothin kenkätehtaan historialliseen ympäristöön. Suunnittelun lähtökohtana on ollut sovittaa nykyaikaiset, mutta ilmeeltään rakentamisen perinteitä kunnioittavat talot Pyhäjärven maisemaan.
”Julkisivut kohoavat maastosta voimakkaan pystylinjaisina ylös materiaaliltaan erottuvaan kattokerrokseen. Sen vilvoitteluparvekkeelta avautuu puiston yli laajat, rauhalliset näkymät”, kuvailee arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskasen pääsuunnittelija, arkkitehti Jare Virtanen.
”Kohteen suunnitteluun on panostettu tavanomaista enemmän, lähtien jo sisääntuloaulasta, jossa tiilijulkisivu jatkuu näyttävänä seinänä sisätilaan”, Virtanen kertoo.

T2H Group

Perustettu 2010
Liikevaihto: 217,6 M €
Rakennettuja asuntoja: lähes 8000 Ihanaa kotia
Toiminta-alue:
Pk-seutu, Pirkanmaa,
Varsinais-Suomi

T2H:n koteihin pääsee
tutustumaan Pereen
kohteiden sisustetuissa
malliasunnoissa.

Lue lisää ja varaa esittely:
t2h.fi/pere
Asunto Oy Pirkkalan Opaali
ennakkovaraajaksi pääsee
ottamalla yhteyttä
myyjäämme:
Simo Nuolemo
T2H Asuntomyynti,
Pirkanmaa

Puh. 040 624 8440

E-mail simo.nuolemo@t2h.fi

MAINOS