MAINOS
Sortter

Arvonlisäveron korotus kuormittaa kukkaroa syksyllä – kilpailuta lainat ja säästä jopa 1 822 euroa lainakustannuksissa

Syksyllä voimaan astuva arvonlisäveron korotus vaikuttaa kaikkiin suomalaisiin. Kuukausittaisten menojen kanssa kannattaakin olla tarkkana: budjetoi menot huolella ja kilpailuta lainat, jotta minimoit turhat kustannukset.

Viime vuosina vallinnut epävakaa taloustilanne on jo saanut useat suomalaiset budjetoimaan menonsa tarkemmin sekä kiristämään kukkaron nyörejä. Hallituksen esittämä arvonlisäveron korotus tuo kotitalouksille lisää mietittävää rahankäytön ja talouden hallitsemiseen.

Pienilläkin säästöillä voi olla suuri vaikutus kuukausittaiseen budjettiin – erityisesti silloin, kun jokainen euro on tarkkaan laskettu. Tarkempi budjetointi ja lainojen kilpailuttaminen tarjoavat mahdollisuuden keventää talouden taakkaa, ja voit pienentää lainakuluja sekä hallita paremmin arjen rahankäyttöä kiristyvässä taloustilanteessa.

1,5 % korotus arvonlisäveroon vaikuttaa kotitalouksien kustannuksiin syyskuusta alkaen

Hallitus esitti 1,5 prosenttiyksikön korotusta yleiseen arvonlisäverokantaan 1.9.2024 alkaen. Nykyinen verokanta on 24 %, jolloin korotuksen jälkeen voimaan astuu 25,5 prosentin yleinen arvonlisäverokanta. Arvion mukaan korotuksen vaikutus kotitalouksille vaihtelee kuukausitasolla euromääräisesti keskimäärin 8–45 euron välillä tulojen mukaan.

Arvonlisäveron korotus tulee tilanteeseen, jossa korkojen nousu on jo valmiiksi kuormittamassa suomalaisia lainavelallisia. Yleinen korkotason nousu on kestänyt jo usean vuoden ajan: euroalueen tärkein viitekorko eli 12 kuukauden euribor on pysynyt neljän prosentin tuntumassa jo vuoden ajan, eikä ole painunut kertaakaan alle 3,5 prosenttiin. Vaikka korot ovatkin kääntyneet hienoiseen laskuun, ovat ne kasvattaneet lainojen maksueriä koron osuuden kasvaessa.

Mikäli inflaatio eli yleisen hintatason nousu sekä viime vuosina merkittävästi nousseet korot kuormittavat taloutta jo valmiiksi, voi arvonlisäveron korotus aiheuttaa päänvaivaa talouden jo valmiiksi tiukkaan kuukausibudjettiin. Entistä tarkemman budjetoinnin lisäksi sekä olemassa olevat että uudet lainat kannattaa kilpailuttaa, jotta lainoista ei tarvitse maksaa enempää kuin on tarpeen. Suomalaisen lainavertailupalvelu Sortterin avulla kilpailutat lainat helposti, nopeasti ja maksuttomasti.

Lainojen kilpailuttaminen voi tuoda merkittävää säästöä kuukausittaisiin kuluihin

Arvonlisäveron korotuksen myötä kuukausibudjetit kiristyvät entisestään, jolloin on tärkeä keskittyä säästömahdollisuuksiin. Yksi tehokas tapa lainojen kustannusten hallintaan on lainojen kilpailuttaminen, jossa lainanmyöntäjät laitetaan kilpailemaan asiakkuudestasi ja tarjoamaan alhaisempaa korkoa.

Lainojen kilpailuttaminen Sortterilla nopeuttaa kilpailuttamisen prosessia, sillä yhden lainahakemuksen täyttäminen riittää. Kilpailuttamalla lainasi säännöllisesti varmistat, että maksat lainoistasi mahdollisimman vähän korkoa ja muita kuluja.
Voit hakea lainaa Sortterilla tarpeidesi mukaan aina 60 000 euroon saakka. Mitä suurempaa lainaa haet, sitä edullisemman koron voit saada. Sortterin asiakkaat säästävät lainojen kilpailutuksen ansiosta tyypillisesti 1 822 euroa luottokustannuksissa, mikä on merkittävä summa kilpailuttamisen vaatimaan aikaan ja vaivaan nähden. Säästö on saatu vertaamalla edullisempien ja kalleimpien lainatarjousten kokonaiskustannusten keskimääräistä erotusta.

MAINOS