Kuljetusrobotit saapuvat Pirkkalaan – ”Tätä on kovasti toivottu”

Suupan Salesta voi jatkossa tilata ostoksia kotiin robotin kuljettamana.

Kuljetusrobotit otetaan käyttöön Pirkkalan Salessa tiistaina. Myyjä Henna Hevonoja opetteli robotin käyttöä kehityspäällikkö Arvi Niemisen opastuksessa viime viikon torstaina.
PIRKKALAN Sale ottaa tiistaina käyttöön Tampereelta tutut kuljetusrobotit. Suupan Salesta voi jatkossa tilata ostoksia kotiin robottien kuljettamana tietylle etäisyydelle kaupasta.

”Tätä on toivottu kovasti, ja datamme näyttää, että Pirkkalassa olisi tälle potentiaalia”, kertoo Pirkanmaan Osuuskaupan ruoan verkkokaupan kehityspäällikkö Arvi Nieminen.

Robottikuljetukset laajenevat samana päivänä Nokialle Myllyhaan S-markettiin, Kangasalan S-markettiin ja Tampereen Jankan Saleen. Kuljetus tilataan S-kaupat-sovelluksen kautta, ja sovellus näyttää toimitustapaa valittaessa, onko robottikuljetusta saatavilla kyseiselle alueelle.

Tähän asti Pirkkalaa lähin kauppa, jossa kuljetusrobotteja on käytetty, on ollut Härmälänrannan Sale. Robotteja on nähty satunnaisesti huristelemassa Pirkkalan Partolassa asti.

Starship Technologiesin kehittämiä robotteja on käytetty osassa Tampereen Sale-myymälöitä nyt vuoden ajan. Robottiin mahtuu noin kaksi ruokakassillista ostoksia.

Lue myös: Ei yhtään kolaria Pirkanmaalla – tässä on teiden kohteliain ritari ja huippusuoriutuja