Hirmuinen raekuuro piiskasi Pirkkalaa sunnuntaina – ”En ole koskaan ennen nähnyt…”

Raekasoja on näkynyt Pirkkalassa vielä maanantainakin.

Kauko Järvensivu kuvasi valtavan raekasan Myllyhaan alueella maanantaina, vuorokausi raekuuron jälkeen.

PIRKKALASSA todistettiin sunnuntaina voimakasta paikallista raekuuroa. Rakeita ryöppysi taivaalta lyhyessä ajassa suuriksi kasoiksi asti. Samaan aikaan moni kunnan alue säästyi rakeilta kokonaan.

Pirkkalalainen Kauko Järvensivu seurasi raekuuroa kotonaan. Järvensivu asuu Lentoasemantien varressa sijaitsevalla Koiviston alueella.

”Olin tunnin sisällä, kun rakeita satoi. Onneksi ei ollut mitään aikataulua, että olisi tarvinnut lähteä minnekään”, Järvensivu kertoo.

Järvensivulla on toinen asunto Sorkkalassa. Sorkkalan asunnon sademittaria myöhemmin katsoessaan hän pystyi toteamaan, että siellä rakeita ei ollut tullut yhtä paljon kuin Koivistossa.

”Koivisto oli ihan raekuuron silmässä silloin. En ole koskaan ennen nähnyt, että niin jatkuvasti tuli rakeita.”

Maanantaina, noin vuorokausi raekuuron jälkeen, Järvensivu oli liikkeellä Myllyhaan teollisuusalueella. Siellä hän huomasi, että teollisuusrakennuksen lähellä oli yhä valtava sulamaton kasa rakeita. Varjoinen paikka pensaikossa ja rakeiden hurja määrä olivat luultavasti auttaneet kasaa säästymään sulamiselta.

Rakeita tuli Pirkkalassa sunnuntaina paikoin valtavasti, paikoin ei lainkaan. Kuva: Kauko Järvensivu

Voit lähettää oman lukijan kuvasi tai juttuvinkkisi Pirkkalaiseen kätevällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen toimitus(ät)pirkkalainen.fi. Kerro viestissä, missä ja milloin olet kuvan ottanut ja mitä kuvassa tapahtuu.