Kampuksen rakentaminen sulkee Urheilutien autoilijoilta kesäksi – uusi reitti vapaa-aikakeskuksen parkkipaikalle avautuu ensi viikolla

Kulku koulukeskuksen ja vapaa-aikatalon parkkipaikoille on kesäaikana Koulutien kautta. Muutos astuu voimaan koulujen päättäjäisviikonlopun jälkeen. Kuva: Antti Jokinen
AUTOLIIKENNE palaa Pirkkalan kuntakeskuksessa hetkeksi aikaa takavuosien kaltaiseksi, kun Pirkkala-kampuksen pihojen ja katujen rakentamisurakka sulkee Urheilutien ajoneuvoilta osittain maanantaina 3. kesäkuuta.

Väliaikainen kulku ajoneuvoilla nykyisille koulukeskuksen pysäköintialueille järjestetään Koulutien kautta. Alueella sijaitsevat niin vapaa-aikakeskus, keskusurheilukenttä kuin muut urheiluaktiviteetit ja koulurakennukset. Aiemmin alueelle kuljettiin ainoastaan Koulutien kautta.

Kevyen liikenteen väylän käyttäjillä on kesän aikana mahdollisuus kulkea alueelle molemmista suunnista. 

Liikennejärjestelyillä ei ole vaikutuksia koulujen päättäjäisviikonlopun tapahtumiin tai pysäköinteihin, sillä ne tulevat voimaan ensi maanantaina.

Urheilutien autoilusulku jatkuu 2. elokuuta asti. Liikennejärjestelymuutokset autoliikenteelle tapahtuvat kahdessa osassa, joten alku- ja loppukesällä kulkureitit ovat hieman erilaiset. Urheilutie on osittain ajettavissa, mutta ei työmaan läpi parkkipaikoille. Reitit selviävät oheisista kuvista.

Kampusalueen liikennejärjestelyt 3.-23. kesäkuuta. Kuva: Pirkkalan kunta
Kampusalueen liikennejärjestelyt 24. kesäkuuta – 2. elokuuta. Kuva: Pirkkalan kunta
PIRKKALA-KAMPUKSEN yleisten alueiden urakassa siirrytään koulujen kesätauon ajaksi vaiheeseen, jossa rakennetaan uusi pysäköintialue keskusurheilukentän viereen.

Koulutien ja Urheilutien välisen liittymän avaamista edellyttävät valmistelutyöt tehdään jo kuluvalla viikolla.

Ennen pysäköintialueen rakentamista, alueella tehdään kaukolämpölinjan ja parakkikoulujen purkamistöitä, joiden erityiskuljetukset tapahtuvat kesäkuussa.