Tässä on Pirkkalan ja Tampereen yhteiselle uimahallille varattava tontti – viereen parkkitalo ja asuntoja 1500 hengelle

Pirkkala kehittää Partolasta vuosien varrella tuhansien ihmisten kodin - lisää palveluitakin luvassa.

Partolaan valmistunut kaavaluonnos ehdottaa tätä peltoa Tampereen ja Pirkkalan yhteisen uimahallin paikaksi, mikäli halli päätetään toteuttaa. Lähiseuduille on kaavoitettu asuntoja 1500 uutta pirkkalalaista ajatellen.
PARTOLAAN lähelle Tampereen rajaa on valmistunut kaavaluonnos, joka sisältää asuintontteja 1500 uudelle pirkkalalaiselle, tilaa julkisille ja kauppapalveluille sekä perin mielenkiintoisen urheilutoimintojen korttelin uimahallia varten.

Nykyisin alueella ei ole yhtään asuntoa, joten Partolasta kuoriutuu tulevaisuudessa Pirkkalaan aivan uusi palveluiden ja asumisen ”hybridialue”.

Asuinkerrostalojen kortteleihin kaavaillaan liiketiloja kivijalkoihin. Niiden osuuden asuinkortteleiden kokonaisrakennusoikeudesta tavoitellaan olevan 5-10 prosenttia.

Kaava-alueen asuintalot ovat yleisemmin 4-8 kerroksen korkuisia, mutta mukaan mahtuu yksi 17-kerroksinenkin torni Mustimäentien ja Naistenmatkantien kulmaukseen.

Pirkkalassa on kauan toivottu uimahallia kunnan palveluvarustukseen. Tampere ja Pirkkala ovat tekemässä yhdessä hankeselvitystä hallin toteuttamisen mahdollisuuksista.

Uimahallille varattu paikka Partolan kaavassa on nykyisen Partola-keskuksen vieressä vastapäätä kauppakeskus Veskaa. Jos hanke toteutuu, uimahalli sijaitsisi Karhumäentieksi nimettävän kadun varrella. Läheisille uusille asuintaloille veisi Mokkasiinikuja Partolan kenkätehtaan perinteitä kunnioittaen.

Partolan kaavaluonnoksessa on varattu uimahallille tontti kauppakeskus Veskan ja Härmälän kerrostalojen väliseltä pellolta. Viereen tulisi paikoitustalo. Nykyisen Partola-keskuksen liikerakennuksen paikalle nousee luonnoksen mukaan tulevaisuudessa asuintaloja.

Alueella nyt olevien kauppakeskuskortteleiden rakennusoikeudet kaavaluonnos on säilyttämässä nykyisellään. Niissä toimivat nykyisin muiden muassa IKH, Prisma, Rusta ja Lidl.

Olennainen asia Partolan kaavaluonnoksessa on kaava-alueen keskelle linjattu joukkoliikenneväylä, joka soveltuu niin busseille kuin raitiotielle riippuen siitä, millaisia raitiotiepäätöksiä Tampere ja Pirkkala tekevät tulevassa lokakuussa. Ratikka kulkisi Partolan läpi Prisman ja Motonetin välistä ja palaisi Naistenmatkantielle Lidlin vierestä.

Kuntalaiset voivat pian kertoa kaavasta mielipiteensä, sillä yhdyskuntalautakunta päätti viime viikolla asettaa kaavan julkisesti nähtäville.

Kyseessä on ensimmäinen Partolan tänä vuonna valmistuneen osayleiskaavan pohjalta tehty asemakaava. Jatkossa uudistuksia on luvassa myös muille Partolan alueille. Lue Partolan kehittymisestä lisää täältä.

Pirkkala on laatinut asemakaavan Naistenmatkan Partolan kauppa-alueen Naistenmatkantien puoleiselle lohkolle. Valkoiset rakennukset ovat uutta rakennuskantaa. Uimahallin paikka havainnekuvan oikeassa alareunassa. Keskelle on varattu joukkoliikenneväylä vaikkapa uutta raitiotietä varten.