40 vuotta sitten: Kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen välillä luottamuspula

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Ilmoitus Pirkkalaisessa 23.5.1984.

Kunnanjohtaja puhui – yleisö poistettiin

Valtuusto istui viimeksi poikkeuksellisena päivänä. Yleensä yhteen käydään kuun viimeisen täyden viikon keskiviikkona. Mutta nyt oli hyvä syy poiketa käytännöstä. Oli tekeillä suuria: hyväksyttävänä oli Tampereen kanssa saman aikaisesti kunnat jälleen ystäviksi yhdistävä vedenhankintasopimus.

Tapahtui siellä valtuustossa sitten kummallisiakin. Kesken kunnanjohtaja Ensio Lehtisen pitämän puheen – joka jo varmasti herätti nuokkujat – nuijan kopautus puheenjohtajan paikalta ravisti viimeisetkin:

– Kunnanvaltuuston kokous keskeytetään. Kahvitauon jälkeen keskustelu jatkuu suljettujen ovien takana.

Kahvikeskusteluissa puheet päätyivät väkisinkin muisteluksiin: oliko se 14 vuotta sitten, kun joku aihe oli niin arka, ettei sitä sopinut päästää yleisön korviin.

– –

Keskeisten kiistakumppaneiden kommentit kuultiin seuraavana aamuna heti tuoreeltaan taltioituina Aamuradiosta. Haastattelija kysyi kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Koivistolta, oliko tapahtuma osoitus kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen välillä nykyisin vallitsevasta luottamuspulasta. Koiviston vastaus oli: kyllä. – –

Itse repeämistilanteessa oltiin kunnanvaltuustossa käsittelemässä pykälää 9, jonka otsikko oli Kotihoidontuen maksamisohjeet.

Pirkkalainen 23.5.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.