40 vuotta sitten: Pirkkala ja Tampere solmivat vesisopimuksen – ”Osoitus ja merkki kuntoutuneista kuntasuhteista”

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Ilmoitus Pirkkalaisessa 15.5.1984.

Vesisopimus – hyvä sijoitus

Pirkkalan kunnanvaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan Tampereen kanssa neuvotellun veden hankintasopimuksen, jonka toinen sopimusosapuoli on jo osaltaan käsitellyt ja allekirjoittanutkin.

Pääsy Tampereen lähteille on osoitus ja merkki kuntoutuneista kuntasuhteista Pirkkalan ja Tampereen välillä. Pirkkalalle uusi myötämielisempi suhtautumistapa naapurin suunnalta tietää tuiki tarpeellista vesijohtovettä edullisempaan hintaan kuin ennen. Sitä on myös tiedossa putkiin entistä enemmän ja pitempään. Sopimus on laadittu 30 vuodeksi.

– Tämä on vuosikymmeniin tärkeimpiä sopimuksia mitä kunta on solminut, sanovat hiukan eri sanoin mutta samaa tarkoittaen kunnansihteeri Juhani Flinkkilä, suunnitteluinsinööri Pertti Heikkilä ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Risto Koivisto. Sopimus on myös tavattoman edullinen.

Pirkkala on tähän asti ostanut veden pääasiallisesti Lempäälästä. Viime vuoden loppupuolella käytiin jälleen kerran neuvottelupöydän ääreen keskustelemaan tulevista vedenhankinnoista yhteisesti Valkeakosken, Toijalan, Viialan ja tietysti Lempäälän kanssa Mallasvedestä. Samaan aikaan otettiin Pirkkalasta yhteyttä myös Tampereeseen mahdollisesta yhteistyön laajentamisesta vesiasioissa.

– –

Sopimuksen mukaan vettä on mahdollista saada vuorokaudessa Pirkkalan tarpeisiin enimmillään jopa 6000 kuutiometriä (käyttö on tällä hetkellä n. 2000 kuutiometriä) ja se lähtee liikkeelle Ruskon vesilaitokselta.

Pirkkalainen 17.5.1984.

Lue kaikki 40 vuotta sitten -jutut täältä.