Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Mikroautokerho kamppailee jäsenpulan kanssa, äitienpäiväksi kaupataan ruusuja ja krysanteemeja

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

Ilmoitus Pirkkalaisessa 10.5.1984.

Mikroautoilu – turvallista vauhdin huumaa!

Eikö olisi mukavaa tehdä auto osa osalta itse, oppia ajamaan sillä kilpaa ja oppia huoltamaan sitä? Mikroautokerhossa tehdään kaikki tämä ja paljon muutakin.

Missä ajaa autoa taidokkaasti jopa viisivuotias? Mikroautokerhossa sitä voi tehdä isän kanssa yhdessä.

Pirkkalassa on jo usean vuoden ajan toiminut mikroautokerho. Tänään kerhon puheenjohtaja Matti Tanttari on kerhosta huolissaan. Alkuaikojen innostus on laantunut ja oman toimintatilan puute uhkaa lopettaa koko harrastuksen.

”Ellei toimintaa tämän kesän aikana saada uudelleen virkeäksi, kuolee se kokonaan ja meillä muutamilla on edessä siirtyminen Ylöjärven kerhoon”, kertoo Tanttari.

Matti Tanttari on Pirkkalan Mikroautokerhon perustajajäsen ja tänä keväänä hän otti vastaan puheenjohtajan tehtävät. Tanttari muistelee, että alkuaikoina oli kerholaisilla muutakin yhteistä kuin pelkkä autoilu. Oli hiihtokilpailuja ja suoritettiinpa jopa järjestymiskorttikin, jotta olisi päästä iltamia pitämään.

Martti Tanttari torjuu väitteet kerhon sisäänpäinlämpiävyydestä. Vaikka toiminta onkin nyt vaillinaista sopii harrastus kaikille ja kerhossa otetaan innolla uusi jäsen mukaan.

”Jo kaksivuotias voi tulla autoa rakentamaan. Kun aikaisin aloittaa ei tekeminen tunnu raskaalta. Kerhossa annetaan kaiken ikäisille täysi tuki.”

Pirkkalainen 10.5.1984.

Lue kaikki Pirkkalainen 40 vuotta sitten -jutut täältä.