”Seurassa on vetovoimaa” – Pirkkojen pesisjoukkue tavoittelee paikkaa neljän parhaan joukossa

Pesäpallon naisten Suomensarjassa pelaava Pirkat menetti ja sai pelaajia.

Pirkkojen kapteeniksi äänestettiin Oulusta lähtöisin oleva Jutta Kivikangas.

PIRKKALAN Pirkat aloittaa toisen kautensa naisten pesäpallon suomensarjassa torstaina. Pirkat sijoittui avauskaudellaan viidenneksi kahdeksan joukkueen etelälohkossa. Neljä parasta joukkuetta pääsi pudotuspeleihin.

Pirkkojen kausi alkaa torstaina vierasottelulla Porissa Pesäkarhut-Akatemiaa vastaan. Selkeä tavoite on parantaa viime kauden sijoitusta ainakin yhdellä sijalla.

”Pelaamme pitkälle syksyyn. Menetimme muutaman hyvän pelaajan, mutta saimme tilalle lukuisia uusia ja Sanna Ahola tuo paljon kokemusta ja johtajuutta”, sanoo pelinjohtajana jatkava Matti Suohalme.

Ahola pelasi viimeksi Suomensarjaa Ikaalisten Tarmossa kesällä 2022. Heinäkuuhun 2016 saakka hänet tunnettiin Vistinmäkenä. Ura Superissa päättyi mestaruuteen 2017.

”Sannan rooli on vielä hieman auki, kuten on monen muunkin joukkueessa. Ulkopelissä hän pelaa etukentällä, sisäpelissä vaihtajana. Ykköskärki on lähtökohtaisesti viime kauden tapaan Amanda Heino, kakkoskärkeen meillä on uusi pelaaja  Emmi Ervasti. Hän palaa parin välivuoden jälkeen kentille”, Suohalme sanoo.

Viime kauden paras kotiuttaja Stina Parantainen lopetti ja toimii nyt seuran fysiikkavalmentajana. Toiseksi tehokkain Oona Peltomäki siirtyi Ouluun. Kolme seuraavaksi tehokkainta eli Krista Matikainen, Tiina Mäkelä ja Jutta Kivikangas jatkavat.

”Pääkotiuttajat löytyvät ulkopeliäkin pelaavasta yhdeksiköstä. En ole huolissani tästä puolesta”, Suohalme arvioi.

Suurin osa Pirkkojen pelaajista käy pelaamisen ohella töissä. Jutta Kivikangas aloitti hiljattain työskentelyn Taysin sairaalassa.

UUDEKSI kapteeniksi äänestettiin Oulusta lähtöisin oleva 24-vuotias Kivikangas. Hän valmistui keväällä puheterapeutiksi ja aloitti äskettäin työt Taysin sairaalassa.

”Suurin osa pelaajista käy töissä. Opiskelijoita on vain kolme. Onneksi meillä on laaja rinki eli mahdollisia poissaoloja pystyy paikkaamaan. Meillä on muutenkin useita kokeneita pelaajia, esimerkiksi Ykköspesiksessä menestyneitä”, Kivikangas lupaa.

Viime kauden pelaajista jatkaa yhdeksän, uusia on seitsemän.

”Uusista moni otti meihin yhteyttä. Seurassa on vetovoimaa”, neljä kautta Ykköspesiksessä pelannut Kivikangas korostaa.

Pirkat pelaa tällä kaudella yhdeksän joukkueen lounaislohkossa kaksinkertaisen sarjan eli 16 ottelua. Viime kauden vastustajista lohkossa pelaa vain tamperelainen Manse PP.

Pirkanmaalta on myös Ruoveden Pirkat. Muut kuusi joukkuetta ovat Satakunnasta tai Turun seudulta. Niistä lounaislohkon viime kauden ykkönen Mynämäen Vesa saapuu Loukonlahteen keskiviikkona 15. toukokuuta.

Pirkkojen kotiavaus Loukonlahdessa sunnuntaina 12.5. klo 14 Kankaanpään MaJua vastaan.