Sikojoen lintutornin ennätys rikkoutui Tornien taistossa

Leikkimielisessä kilpailussa yritetään bongata mahdollisimman monta lintulajia päivän aikana.

Sikojoen lintutornista bongattiin 86 lintulajia kisapäivänä lauantaina. Arkistokuva.

PIRKKALAN joukkueet menestyivät hyvin lauantaina järjestetyssä Tornien taisto -kilpailussa. Birdlife Suomen leikkimielisessä kilpailussa tavoitteena on bongata lintutorneista käsin mahdollisimman monta lintulajia päivän aikana.

Luhtakuikat-joukkue bongasi Pirkkalan Sikojoen lintutornista 86 lajia, mikä oli kymmenen enemmän kuin tornin aiempi ennätys. Joukkueen tulos oli Pirkanmaan kolmanneksi paras ja valtakunnallisesti sijalla 57.

”Sää oli sopivan tuulinen ja lämmin, ja ilmassa oli ripaus sadepilven uhkaa, joka auttoi joidenkin lajien bongaamisessa. Esimerkiksi pääskyt lensivät silloin lähempänä maanpintaa”, kertoo joukkueen jäsen Kari Laamanen.

Nykyisistä ja entisistä pirkkalalaisista koostuvaan joukkueeseen kuuluivat myös Tuula Suihko, Kari Hiltunen ja Jouni U. Numminen.

Pirkkalan Pappilan lintutornista havaittiin puolestaan 65 lajia, joka riitti maakunnan 12. sijaan. Pirkanmaalta kisaan osallistuttiin 20 lintutornista käsin.

Pirkanmaan voiton vei Nokian Knuutilan lintutorni 93 lintulajilla. Valtakunnallisesti kisan voitti Pyhäjoen Parhalahden kylässä sijaitseva Kalasataman lintutorni 122 lajilla. Koko maassa kisaan osallistui 324 lintutornia.