PJK:ssa pelaajakato, pelaajia riviin Nokian Pyrystä – vaikeaksi ennakoitu Nelonen alkoi tappiolla

Merkittävä osa pelaajista päätti keskittyä liigapaikan takia futsaliin myös kesällä.

PJK aloitti viime perjantaina vaikeaksi ennakoidun kauden jalkapalloilun Nelosessa häviämällä Härmälle 2-6 (0-4).

Nokian Pyryssä viime kaudella Nelosta pelannut Nino Haveri teki PJK:n kauden avausmaalin 90. minuutilla, toinen maali oli Härmän oma maali lisäajalla.

PJK putosi viime kauden jälkeen Kolmosesta. Talvella se teki farmisopimuksen Nokian Pyryn kanssa, jonka piti pelata Vitosessa. Toisin kävi.

”Keväällä selvisi, ettei PJK:lla ole riittävää määrää pelaajia. Sen viime kauden pelaajista merkittävä osa pelaa myös futsalia ja kun he nousivat liigaan, niin pelaajat haluavat käyttää kesän futsalin harjoitteluun. Se on täysin ymmärrettävää”, sanoo PJK:n uusi päävalmentaja Sami Puustinen.

Seuraavaksi Pyryn pelaajilta kysyttiin kiinnostusta siirtyä PJK:n riveihin. Pelaajat päättivät tehdä niin ja Pyry luopui Vitosen paikastaan. Puustinen, 50, itse valmensi viime kaudella Nokian Palloseuran kakkosjoukkuetta.

”Avausottelun tulos ei ollut yllätys taustat huomioiden. Ei ole ollut juurikaan yhteisharjoituksia. Pelaajat eivät tunne toisiaan, valmentajankin pitää opetella nimiä. Menee kuukausia, ennen kuin voi odottaa hyviä tuloksia. Edessä on kausi, jonka päätavoite on sarjapaikka”, Puustinen korostaa.

PJK:n viime kauden pelaajista kuusi pelasi perjantaina, mutta heistä neljä eli Ali Salehi, Ahmad Al Feily, Sauli Laakso ja Ossi Ojala ovat vuonna 2005 syntyneitä. Vain Nikke Sinisalo ja Mikke Litmanen ovat kokeneempia.