Iloitkaamme

KRISTA KOPPANA. Kirkkovaltuutettu, Pirkkalan srk

TAKANA on nyt hiljainen viikko. Tämän vuoksi voisi sanoa, että myös kärsimys ja suru on jätetty taakse. On aika juhlia Jeesuksen ylösnousemusta ja sen myötä iloita. Pääsiäinenhän on kuitenkin kaikesta surusta ja kärsimyksestä huolimatta ilon juhla.

Viime viikolla tutustuimme päiväkoti- ja eskariryhmien kanssa pääsiäiseen ja pääsiäisen tunteisiin Mollin pääsiäisvaelluksilla. Puhuimme, kuinka elämässä on toisinaan harmitusta sekä surua, mutta melkein poikkeuksetta niiden tilalle tuleekin ilo. Iloa voi tulla anteeksi pyynnöstä, ystävistä, perheestä sekä teoista.

Jeesus käänsi kuoleman ja surun iloksi ja voitoksi. Mekin voimme kääntää elämämme vaikeudet sekä surut voitoiksi ja iloiksi. Voimme katsoa asioita toisesta näkökulmasta, ja etsiä niistä harmillisimmistakin asioita jotakin positiivista. Pyrkiä pääsemään ikävistä tunteista ja hetkistä eteenpäin, kohti iloa.

Pääsiäisviikon aikana voi miettiä iloa omassa elämässään. Mikä on tehnyt minut iloiseksi? Mitä ilo merkitsee minulle? Mitä ilo mahdollistaa ja miten voisin tuottaa toisille iloa? Mahdollisuuksia on monia ja toivottavasti niihin tartumme.

Vaikka ilo ja sen merkitys ehkä korostuukin juuri pääsiäisenä, muistetaan iloita vuoden muinakin päivinä ja hetkinä.