Pirkkalan perinteinen kevätrieha pidetään tällä kertaa Reipissä – siellä pääsee herättelemään karhua ja viettämään kevätpäivää vaikka koko perheen voimin

REIPIN maisemissa vietetään 13. huhtikuuta Pirkkalan perinteistä kevätriehaa, kertovat järjestäjien edustajat Matti Pirhonen (vas.) ja Juha Hyttinen. Rieha on aiemmin pidetty kuntakeskuksessa, mutta siirtyi nyt siellä meneillään olevien rakennustöiden takia Pirkkalankylän luonnonrauhaan.

PIRKKALAN perinteinen kevätrieha järjestetään tänä vuonna Reipissä Kylätalon pihapiirissä ja Pirkkalan museon alueella.

”Tapahtuma siirtyi tänne, koska kuntakeskuksen perinteisellä paikalla ovat menossa rakennustyöt”, kertovat järjestäjien edustajat Juha Hyttinen ja Matti Pirhonen.

”Tämä on keskustasta vähän kauempana, mutta bussikuljetus on järjestetty. Katsotaan millainen suksee on ja katsotaan sitten, missä jatkossa rieha pidetään”, Pirkkalan omakotiyhdistykset OKYT ry:n vasta valittu puheenjohtaja Juha Hyttinen miettii.

Omakotiyhdistysten kattojärjestö on järjestänyt tapahtuman Pirkkalan lapsiperheille jo kolmenkymmenen vuoden ajan yhteistyössä kunnan kanssa. Tapahtumaan on osallistunut jopa noin 600 kävijää vuosittain.

OHJELMAA on luvassa niin lapsiperheille kuin muillekin kevään huumaamille.

Reipin metsissä lymyilevä karhu herätellään kevääseen Rauno Pentin sanoin. Karhun herätys on yksi riehan vanhoja perinteitä jo kymmenien vuosien takaa.

Riesa-pelle hauskuuttaa riehailijoita tapahtumassa. Kevättä juhlistamassa on myös Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja kunnan liikuntatoimi tuo oman lisänsä ohjelmaan liikuntapisteellään. Kasvomaalari taikoo keväiset kuvat halukkaiden kasvoille.

KURJET saapuivat Reipin ylle torstaina kertomaan kevään tulosta.

Pirkkalan VPK esittelee paloautoaan ja tänä vuonna paikalle saataneen myös poliisiauto.

Lapsilla on mahdollisuus silitellä Villa Alpacan laamoja ja ratsastaa Taikaponeilla.

Kahvilan ja makkaranmyynnin tuotto jaetaan Pirkkalan kouluille stipendeinä. Kevätrieha on ilmainen ulkoilmatapahtuma ja sen mahdollistajana toimii Pirkkalan kunta.

Reipin virkistysalue sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Pirkkalan kuntakeskuksesta reilun kilometrin päässä Pirkkalan vanhasta kirkosta.

Kevätrieha Reipissä (Museotie, Pirkkala) la 13.4. klo 13-15.30. Tapahtumaan bussikuljetus kuntakeskuksesta klo 12.45 ja 13.15.