Miksi luonnon puolesta kapinoivia nuoria sakotetaan?

En ymmärrä, mitä poliisilla on tekemistä, jos nuoret kapinoivat luontoa puolustaen.

PIRKKALASSA on viime aikoina raivattu metsää esimerkiksi Kurikkakallion kaava-alueella. Maaliskuun alussa Elokapinan aktivistit pysäyttivät hakkuutyöt alueella lyhyiksi ajoiksi. Kuva: Sanni Harmanen

KYLLÄ on surkea näky Pirkkalan luonto. Lähdin kävelemään Keisarinviittaan, sieltä oli tarkoitus Vähäjärven rantoja kävellä. Tuli niin hirveä olo, että käännyin takaisin kotiin.

Kevät on jo pitkällä. Yleensä linnut liikkuvat ja viserrys kuuluu joka puusta. Mistä puusta? Puita kaadettu korkeiksi pinoiksi, terveitä kuusia ja koivujakin. Pormestari ja muut päättäjät ovat pilanneet Pirkkalan. Ei ole ihme, jos täältä muuttaa ihmisiä pois. Nokia on vetänyt sinne asukkaita. Itse jos olisin nuori, lähtisin Lappiin.

En ymmärrä, mitä poliisilla on tekemistä, jos nuoret kapinoivat luontoansa puolustaen. Ja vielä sakotetaan. Mistä? Eiväthän he tuhoja tee vaan nämä päättäjät. Paikan päälle pitäisikin mennä keskustelemaan nuorten kanssa jonkun päättäjistä, ei poliisin. Hyvät nuoret aktivistit, jos jaksatte luonnon puolesta: iso kiitos.

Margit Valkama

Pirkkala