MAINOS


Missä tilanteissa lainojen yhdistäminen kannattaa?

Tunnetko, että raha-asiasi ovat solmussa monien eri lainojen ja niiden lyhennysten vuoksi? Lainojen yhdistäminen voi olla ratkaisu tähän ongelmaan. Yhdistämisen ansiosta voit jatkossa nauttia yhdestä selkeästä maksuerästä kuukausittain.

Lainojen yhdistäminen voi olla erityisen hyödyllistä, jos sinulla on monta pientä tai kallista lainaa. Yhdistäminen tarjoaa mahdollisuuden selkeyttää rahatilannetta ja vähentää kuukausittaisten lyhennysten määrää. Se voi myös tuoda mukavasti säästöjä.

Näin lainat yhdistetään

Lainojen yhdistäminen tapahtuu niin, että haet uuden lainan, jolla maksat kerralla pois kaikki muut lainat. Näin jäljelle jää vain yhden lainan lyhennyksen ja yksi korko, mikä voi helpottaa talouden hallintaa merkittävästi.

Kun haet yhdistelylainaa Nordic Bankin lainavertailun kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia lainapaikkoja. Voit siis saada yhdellä ilmaisella hakemuksella monta lainatarjousta.

Näin yhdistelylainaa haetaan Nordic Bankin kautta:

1. Määritä lainantarve, eli laske minkä verran lainoja on yhteensä. Nordic Bankin kautta voit hakea lainaa 500-60 000 euroa.

2. Täytä ilmainen lainahakemus nettisivujemme kautta. Valitse sopiva laina-aika 1-15 vuoden väliltä. Jos saat tarjouksia, saat niistä ilmoitukset sähköpostiisi.

3. Vertaile tarjouksia. Korot voivat olla mitä tahansa noin 4,5-20 prosentin väliltä, joten vertailu kannattaa.

4. Valitse paras tarjous, nosta rahat tilillesi ja maksa kaikki vanhat luotot pois kerralla.

Lainojen yhdistämisestä voi olla hyötyä monissa tilanteissa

Jos sinulla on useita pieniä lainoja eri luotonantajilta, niiden yhdistäminen yhdeksi selkeäksi kokonaisuudeksi voi tehdä niiden hallinnoinnista helpompaa. Useiden lainojen kanssa tasapainoilu voi tuntua raskaalta. Yhdistelylaina on yksi selkeä kokonaisuus, jonka hallinnointi on helpompaa. Tämä voi tehdä arjesta sujuvampaa ja rahatilanteen seuraamisesta vaivattomampaa.

Kuukausittaiset kulut voivat kasvaa liian suuriksi, jos lainoissasi on korkeat korot. Yhdistämällä nämä lainat kilpailutetulla yhdistelylainalla voit säästää huomattavasti kuluissa. Tämä vapauttaa rahaa muihin tarpeisiin ja voi helpottaa taloudellista taakkaa.

Lainojen yhdistäminen voi myös pidentää laina-aikaa. Tästä saattaa olla paljon hyötyä, jos taloudellinen tilanteesi on tiukka ja kaipaat lisää liikkumavaraa kuukausibudjettiin. Pidempi laina-aika tekee kuukausieristä pienempiä. Näin rahaa ei kulu joka kuukausi niin paljon lainan lyhentämiseen, vaan sitä jää enemmän muihin menoihin.

Kannattaako lainojen yhdistäminen aina?

Onko lainojen yhdistäminen aina kannattavaa? Lainojen yhdistäminen vaatii huolellista harkintaa. On hyvä arvioida nykyisten lainojen korkoja, kuluja ja ehtoja sekä vertailla niitä uuden yhdistelylainan tarjoamiin ehtoihin. Jos yhdistelylainassa on paremmat ehdot ja se tuo säästöjä, yhdistäminen voi olla kannattava vaihtoehto.

Jos uusi laina sen sijaan ei tarjoa huomattavia säästöjä tai jos sen ehdot eivät sovi tilanteeseesi, yhdistäminen ei välttämättä kannata. Esimerkiksi jos et saa yhdistettyä kaikkia luottojasi, ei yhdistelystä välttämättä ole juurikaan hyötyä.

Mitä voi tehdä, jos lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Yhdistelylainaa ei valitettavasti voida myöntää ihan kaikille. Lainaa ei voida myöntää, jos sinulla on maksuhäiriömerkintä. Muita syitä sille, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu ovat esimerkiksi liian pienet tulot tai se, että haet liian isoa lainaa.

Jos lainojen yhdistäminen ei onnistu, kannattaa keskittyä lyhentämään nykyisiä lainoja. Yhdistäminen saattaa onnistua myöhemmin, kun olet saanut velan kokonaismäärää pienemmäksi. Voit myös yrittää neuvotella nykyisten lainanantajien kanssa uusista maksuaikatauluista.

Et välttämättä saa yhdistelylainaa, jos haet sitä vain yhdestä paikasta. Luotonmyöntäjien vaatimukset vaihtelevat, minkä vuoksi jokin paikka saattaa antaa hakemukseesi kielteisen päätöksen ja jokin toinen taas myöntää lainan. Siksi yhdistelylainaa kannattaa hakea monesta eri paikasta. Kun teet hakemuksen Nordic Bankin kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella lukuisia lainanantajia.

MAINOS