Nuolialan koululla kerrotaan yleisölle ratikan vaikutuksista Pirkkalan liikenteeseen, kunnantalolla Killon kaavasta – myös luento diabeteksesta tarjolla – katso Pirkkalan menovinkit

Pirkkalaisen toimitus kokoaa menovinkkeihin tapahtumia ja tekemistä Pirkkalasta ja lähialueilta. Tässä poimintoja aikaväliltä 14.-23. maaliskuuta.

MITEN raitiotien suunnitellaan muuttavan liikennöintiä Naistenmatkantiellä ja sen liittymissä? Asiantuntijat kertovat tästä yleisötilaisuudessa ja kysymyksiä saa esittää tiistaina 19.3. Nuolialan koululla. Kuvassa raitiotielle suunniteltu päätepysäkin paikka Pirkkalan keskustassa. Kuva: Antti Jokinen

Menovinkit

Diabetes ja sydän – mitä yhteistä? Luento Pirkkalan pääkirjastossa (Suupantori 2) to 14.3. klo 18-19. Luennoimassa sisätautien ja geriatrian erikoislääkäri Mauri Jussila. Järj. Tampereen Diabetesyhdistys, Pirkkalan Sydänyhdistys, Pirkan opisto ja Boehringer Ingelheim Finland Ky.
Bändi-ilta Vähäjärven koulun (entinen Pirkkalan yläaste) pian purettavassa juhlasalissa to 14.3. klo 18.30. Käynti Ollikantien puolelta hammashoitolan ovesta. Vähäjärven koulun oppilaiden esityksiä. Vapaa pääsy.
Lauantaitori Suupantorilla la 16.3. klo 10-13. Paljon myyjiä paikalla. Ilmainen pöytä ja paikka! Säävaraus.
Pirkat-SPV, salibandyn P-16 1. divisioonaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa la 16.3. klo 12.
Pirkat – SBS Virmo, salibandyn naisten F-liigakarsintaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa la 16.3. klo 15.
Goons – Icedogs Hämeenlinna. Jääkiekon III divisioonan finaalipeli Hakametsässä la 16.3. klo 17.30.
Pirkat – SPV, salibandyn P-19 SM-karsintaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa su 17.3. klo 14.
Valtuuston kokous Nuolialan koulun ruokalassa (Kouluportinkuja 5, Pirkkala) ma 18.3. klo 18. Kokousta voi seurata myös Pirkkalan kunnan YouTube-kanavalla.
Kirkonkylän kirjaston avajaiset (Anian rantatie 97) ti 19.3. klo 15-18. Opastusta omatoimikirjaston käyttöön, tee oma pinssi poistokirjoja hyödyntäen. Kahvitarjoilu.
Yleisötilaisuus raitiotien katusuunnitelmien luonnoksista Pirkkalassa Nuolialan koululla (Kouluportinkuja 5, käynti F-ovesta) ti 19.3. klo 17-19. Tervetuloa tutustumaan ja kommentoimaan.
Lukukoirat Nuolialan kirjastolla ti 19.3. klo 18-19. Varaa aika Nuolialan kirjastosta.
Konepaja, Nordic Welding Expo ja 3D New Materials. Tapahtuma kone -ja metalliteollisuuden, 3D-tulostamisen ja hitsauksen ammattilaisille Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa (Ilmailunkatu 20) ti-to 19.-21.3.
SPR:n terveyspisteessä 20.3. klo 14 – 15 Pirhan palveluohjaaja Mia Kanerva ja lähitoriohjaaja Riikka Turunen kertovat Pirkkalan lähitorin toiminnasta. Mahdollisuus myös verenpaineen ja verensokerin mittaukseen sekä muuhun terveysneuvontaan. Elokolo, Suupankuja 8-10 C, sisäänkäynti talon päädystä
Pirkat – SBS Virmo, salibandyn naisten F-liigakarsintaa Pirkkalan vapaa-aikakeskuksessa ke 20.3. klo 18.30.
Killon kaavaluonnoksen asukastilaisuus kunnantalon Tiima-rakennuksen Pyhäjärvi-neuvotteluhuoneessa (Viistokuja 3) to 21.3. klo 16.30-18.30. Vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, kaavoittaja tavattavissa.
Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee -ketä tämä koskee ja miten toimia. Luento Pirkkalan pääkirjastossa (Suupantori 2) to 21.3. klo 18-19.30. Järj. Pirkan opisto.
MLL Pirkkalan lastentarvikekirpputori Vähäjärven koululla (Urheilutie 5) la 23.3. klo 11-13.30. Kierrätä pieneksi jääneitä vaatteita ja tarpeettomaksi käyneitä tavaroita. Myyjien ilmoittautuminen alkaen 9.3.

Näyttelyt

Galleria 2 (Suupantori 2): Matilda Palmu: Wonderland. Avoinna 14.3.-15.4. ma–pe klo 10–19, la klo 10–15. Vapaa pääsy.
Pirkkalan taideyhdistyksen maaliskuun taiteilijat: Pirkankoivu (Lehtimäentie 2 C) Krushelnitskaya/Yakunchikova, vapaa-aikakeskus (Urheilutie 10) Tiina Chambers, Vaskikoti (Hatanpään puistokuja 22 G, Tre) Jukka Tuominen, Pirkanmaan muistiyhdistys (Hammareninkatu 7 A, Tre) Marjukka Stenlund, Taysin naistentautien poliklinikka (Elämänaukio 2, Tre) Ulla Enckell-Valo.