Valatilaisuus tuo Hornetin näytöslennolle Vähäjärven ylle perjantaina, jos sää sallii – Kuulosuojaimia suositellaan

Satakunnan lennoston alokkaat vannovat sotilasvalan keskusurheilukentällä kello 12.

VALATILAISUUTTA juhlistetaan Hornetin ylilennolla ja lentonäytöksellä. Arkistokuva.

SATAKUNNAN lennoston valatilaisuus tuo perjantaina paljon vilinää ja nähtävää Pirkkalan kuntakeskukseen. Saapumiserän 1/24 alokkaat vannovat sotilasvalan ja antavat sotilasvakuutuksen keskusurheilukentällä.

Valapäivä alkaa seppeleenlaskulla Pirkkalan vanhan kirkon sankarihaudalle kello 10. Seppeleen laskee Satakunnan lennoston komentaja eversti Mika Kulkas.

Paraatikatselmus ja valatilaisuus aloitetaan keskusurheilukentällä kello 12. Valakaavan esilukijana toimii Pirkkalan pormestari Marko Jarva.

Tilaisuutta juhlistetaan Hornet-hävittäjän ylilennolla kello 13 ja lentonäytöksellä Vähäjärven yllä kello 13.45, jos sää vain sallii. Keskiviikkoisen sääennusteen mukaan Pirkkalassa olisi perjantaina päiväsaikaan poutaa ja lumi- tai räntäsadetta olisi odotettavissa vasta illaksi.

Lentonäytöksen seuraajille suositellaan kuulosuojaimia.

VALATILAISUUS vaikuttaa myös liikenteeseen. Valan vannomisen jälkeen pidetään ohimarssi Naistenmatkantiellä. Ohimarssi sulkee Naistenmatkantien liikenteeltä kello 12.50–13.10 ja Suupantien toisen kaistan kello 13.10–13.15.

Vapaa-aikakeskuksen alueella esitellään puolustusvoimien kalustoa kello 12–16.