Nuolialan koululla otettiin käyttöön 30 vuotta vanha keino leirikoulun varainhankintaan

Nuolialan koulun 4C-luokka iski hyvään markkinarakoon.

NUOLIALAN koulun 4C:n oppilaat vanhempineen lapioivat sepeliä ämpäreihin. Tuuli Hurme toivoo leirikoulumatkan suuntautuvan Kuusamoon.

LAPIO rouhaisee sepelikasaa omakotitalon pihassa Pirkkalan Pereellä. Iso ämpäri täyttyy muutamalla lapiollisella. Sen jälkeen päältä pyyhkäistään liiat pois ja ämpäri kannetaan autotalliin.

Ahkeroimassa on joukko Nuolialan koulun 4C-luokan oppilaita vanhempineen. Vanhemmat ovat keksineet omaperäisen tienauskeinon luokan leirikoulua varten: perinteisten mokkapalojen ja keksien sijaan luokka myy hiekoitussepeliä.

Idea on lähtöisin yhdeltä vanhemmista, Jussi Pentiltä.

”30 vuotta sitten oma luokkani keräsi rahaa leirikouluun, ja silloin yksi asia, mitä myytiin, oli hiekoitushiekka. Saimme siitä paljon rahaa. Nyt laitetaan hyvä idea kiertämään seuraavalle sukupolvelle”, Pentti sanoo.

Myynti sai lentävän lähdön. Ensimmäiset mainokset 4C:n sepelimyynnistä julkaistiin helmikuun alussa, keskellä liukkaimpia kelejä. Heti ensimmäisenä päivänä sepeliä tilattiin 40 ämpäriä.

Yhteen ämpäriin mahtuu 16 kiloa sepeliä.

”ON tämä ihan kivaa”, arvioi Nuutti Norman (keskellä) lapiointiurakkaa. Oikealla Harri Hakulinen.

ENSI alkuun Pentin pihaan kärrättiin yli 20 000 kiloa sepeliä ja reilut 500 ämpäriä. Sepelit kuljetuksineen ja ämpärit saatiin hankittua useiden yrityssponsoreiden tuella. Yritykset ovat lähteneet innolla mukaan tukemaan koululaisten varainhankintaa, Pentti kertoo.

Ostajat voivat tilata sepeliämpärin kotiinkuljetuksella Pirkkalan alueella tai hakea sellaisen Pirkkalan Teboililta. Tulevana viikonloppuna 4C-luokan väki jalkautuu kauppaamaan sepeliä Pirkkalan Citymarketille.

STELLA Nygren (vas.) on kuullut kaveriltaan, että Kuusamo on hyvä leirikoulukohde. Jussi Pentti (oik.) myi hiekoitushiekkaa jo omina kouluaikoinaan.

LEIRIKOULU on tarkoitus järjestää oppilaiden ollessa kuudennella luokalla, siis aikaisintaan syksyllä 2025. Kohdetta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Pirkkalaisen kyselykierroksella talkoisiin osallistuneilla koululaisilla on selkeä ykköstoive.

”Yksi kaverini on sanonut, että Kuusamo on kiva paikka”, kertoo Stella Nygren.

”Kaksi siskoani on ollut siellä. Siellä voi mennä karhukävelyä ja koskiseikkailua”, perustelee samaa toivetta Tuuli Hurme.

Aikuiset arvelevat, että karhukävelyssä lienee kyse Oulangan kansallispuiston Karhunkierros-vaellusreitistä.

Nuolialan koulun 4C:n hiekoitussepeliä voi tilata tekstiviestillä numerosta 040 540 9285. Viestiin toimitusosoite ja määrä. Maksu toimituksen yhteydessä.