Köyhät syvään kyykkyyn ja rikkaille veronkevennyksiä

"Hallituksen ministerit luulevat, että kun köyhiltä suomalaisilta leikataan ja samaan aikaan annetaan verohelpotuksia rikkaille, niin kansalaisten tasa-arvoinen kohtelu toteutuu", kirjoittaa Harri Aalto (vas.).

SUOMEN maata hallitsee nyt todellinen ”hallitusjuntta”, joka kyykyttää Suomen vähävaraisinta asukkaiden osaa kovalla kädellä. Jos kaikki tämän ”hallitusjuntan” taloudelliset leikkaukset toteutuvat, niin Suomen metsissä riittää köyhiä ihmisiä telttamajoituksessa tulevina vuosina.

On todellista kaksinaamaisuutta, että vaaleissa luvataan, ettei vähävaraisilta leikata. Ja kun sitten saadaan äänet kalasteltua äänestäjiltä ja päästään vallan ihanaan makuun, niin petetään annetut lupaukset tylysti ilman omantunnontuskia. Tuntuu siltä, että tämän Suomen nykyisen hallituksen ministereillä on sydämen paikalla kylmä ja tunteeton jääkimpale, joka ei sula edes kesähelteissä.

On totta, että Suomen taloudellinen tilanne on huono jollain mittarilla mitattuna ja vertauksena johonkin teoreettiseen keskiarvoon, mutta niin se on ollut sitä jo pitkään. Okei, taloutta pitää laittaa kuntoon, se on vastuullista toimintaa Suomen talouden ja tulevaisuuden kannalta. Mutta oleellinen asia on tietenkin, miten se tehdään.

Tällä toiminnalla luodaan Suomeen yhä syvempi kuilu rikkaiden ja köyhien välille, joka ruokkii sisäistä tyytymättömyyttä ja anarkiaa.

Nykyinen hallitusjuntta haluaa tehdä sen leikkaamalla kaiken vähävaraisemmalta kansanosalta (leikkauslistalla ovat esimerkiksi asumistuet, ansioon sidotut työttömyyskorvaukset, osa-aikatyön kannattavuus kun suojaosuus leikataan pois, lapsikorotukset pois työttömiltä, vuorotteluvapaa pois, aikuiskoulutustuki pois jne.). Hallituksen ministerit luulevat, että kun köyhiltä suomalaisilta leikataan ja samaan aikaan annetaan verohelpotuksia rikkaille, niin kansalaisten tasa-arvoinen kohtelu toteutuu (verohelpotukset koskevat myös hallituksen ministereitä) ja Suomen talous nousee suosta kuiville.

Näin ei kuitenkaan tule tapahtumaan Suomen taloudelle, päinvastoin tulee käymään. Tällä toiminnalla luodaan Suomeen yhä syvempi kuilu rikkaiden ja köyhien välille, joka ruokkii sisäistä tyytymättömyyttä ja anarkiaa. Nykyhallituksemme ministereiltä puuttuu täysi arkipäivän todellisuuden ymmärtäminen ja kansalaisten oikeudenmukaisen kohtelun toteuttaminen.

SAMAAN aikaan, kun hallituksemme haluaa kurjistaa vähävaraisten kansalaistemme elämää, niin se haluaa myös lopettaa koko ammattiyhdistystoiminnan. ”Junttahallituksemme” haluaa tehdä Suomesta työehtojen ja työstä maksettavan palkan suhteen täysin mielivaltaisen maan. Työntekijöiden oikeudet halutaan nollata ja työnantajan oikeudet halutaan nostaa huipulle.

Nyt sitten hallituksemme ministerit ihmettelevät tiedotusvälineissä ”pyhimysrengas” pään päällä, miksi ihmiset lakkoilevat ja osoittavat mieltään, vaikka maamme ”junttahallitus” on viemässä maatamme nyt kohti entistä 1900-luvun alun ”patruuna Suomen valtiota”. Tässä Suomessa työntekijöillä ei ole muuta oikeutta kuin tehdä töitä 12 tuntia päivässä, ilman elämiseen tarvittavaa palkkaa ja asua metsässä teltassa kesä ja talvet ja olla tyytyväinen kurjaan osaansa.

Harri Aalto

vasemmistoliitto

Pirkkala