Kuvat: Birckalaisten väki kokoontui tulille ja kisailemaan talvisessa Reipin muinaiskylässä – kylän tullessa valmiimmaksi sen tapahtumia avataan yleisölle

Kylä on entistä ehompi, kun suosittu rautakausitapahtuma Pirkkalan Muinaismarkkinat järjestetään Reipin alueella taas ensi heinäkuussa.

PIRKKALAN muinaisaikayhdistys vietti talvipäivää Reipin muinaiskylällä. Kuva: Ari Laakso

TALVISENA pakkaslauantaina 20.1. joukko Pirkkalan muinaisaikayhdistys Birckalaisten väkeä vuoden ensimmäisille kylätulille Reipin muinaiskylälle.

Ohjelmassa oli vuoden ensimmäinen ja viimeinen paikallinen hiihtokisa, jossa harjoiteltiin helmikuussa Helsingin Pukkisaaressa järjestettävää rautakauden historian elävöittäjien Hiiden hirven hiihto -tapahtumaa varten.

Hiihtokisaa käytiin lautasuksilla, joissa oli mäystinkiinnitys. Lykkimisessä auttoi yksi sauva. Hulmuavat helmat eivät olleet esteenä tyylikkäille suorituksille, joskin voiton vei kaksilahkeinen.

Jousiammuntaopetusta saatiin Ilolan ratsastusjousiampujilta, joilla oli mukanaan rautakauden pitkäjousen lisäksi taljajousi ja vastakaarijousi.

Tällä kertaa tapahtuma järjestettiin yhdistyksen jäsenille, mutta jatkossa on tarkoitus järjestää myös yleisölle avoimia talvitapahtumia, kunhan kylä saadaan vielä vähän valmiimmaksi ensi kesän aikana.

Suosittu rautakausitapahtuma Pirkkalan muinaismarkkinat järjestetään Reipin alueella taas ensi heinäkuussa 6.–7. päivä.

KLIKKAA alta galleriasta auki kuvakooste talvipäivän tapahtumista. Kuvat: Ari Laakso

Kirjoittaja on Birckalaisten puheenjohtaja.