Pirkkalan päiväkodeissa työntekijöiden mielenilmaus torstaina: ”Noin 20 työntekijää on poissa, mutta hoitoa tarvitsevat lapset voi tuoda hyvillä mielin”

Joukko päiväkotien työntekijöitä on poissa töistä torstaina.

OSA vanhemmista on ilmoittanut lapsensa jäävän huomenna torstaina pois päivähoidosta. Pirkkalan päiväkodit pystyvät näin ottamaan vastaan kaikki muut lapset huolimatta työntekijöiden mielenilmauksesta johtuvasta 20 henkilön vajeesta. Kuva: Sanni Harmanen

PÄÄKAUPUNKISEUTUA koskeva kahden päivän varhaiskasvatushenkilöstön lakko näkyy myös Pirkkalassa työntekijöiden mielenilmauksena torstaina.

”Noin 20 työntekijäämme osallistuu JHL:n järjestämään mielenilmaukseen kello 11-15. Kyse ei ole täällä siis lakosta vaan mielenilmauksesta”, kertoo Pirkkalan kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Sari Välilä.

Mielenilmauksesta huolimatta kaikki hoitoon tulevat lapset voi tuoda hoitoon ”hyvillä mielin”, sanoo Välilä.

”Kysyimme etukäteen vanhemmilta, keiden lapset eivät tule torstaina hoitoon tai lähtevät aiemmin. Moni vanhempi kertoi, että näin tapahtuu. Eli sen ansiosta vaikka 20 työntekijää puuttuu, pystymme tarjoamaan hoidon kaikille tänne tuleville lapsille. Selviämme huomisesta”, Välilä toteaa.

Mielenilmaus koskee vain torstaita.

Tilanne voi Välilän mukaan aiheuttaa erilaisia päiväkotien sisäisiä järjestelyjä.

”Ruokahuolto toimii normaalisti”, Välilä kertoo.