MAINOS

Mikä on factoring-rahoituksen hinta yritykselle

Factoring-rahoitus on yrityksen rahoitusmuoto, jossa yritys kotiuttaa rahat myyntisaatavasta heti kassaan rahoittamalla saatavan esimerkiksi pankissa. Factoring-rahoitus auttaa yritystä tehostamaan kassavirtaa poistamalla epävarmuuden asiakkaiden maksuaikatauluista. Tämä taas parantaa yrityksen omaa maksuvalmiutta. Factoring-rahoitus on hyödyllinen vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat nopeasti käteisrahaa.

Factoring rahoituksen hinta muodostuu useista eri tekijöistä ja on yleensä prosenttiosuus rahoitettavasta laskusta. Rahoituspalvelussa voi olla myös kiinteitä maksuja. Rahoitusyhtiöt tekevät aina asiakkaalle luottokelpoisuusarvion, joka vaikuttaa rahoituksen hintaan. Korkeamman luottoriskin asiakkailta tavallisesti peritään korkeampia kuluja ja päinvastoin.

Factoring-palkkio: Rahoitusyhtiö veloittaa palkkion laskun rahoituksesta, joka on yleensä tietty prosenttiosuus laskun kokonaisarvosta.

Käsittelykulut: Joissain tapauksissa rahoitusyhtiö voi veloittaa erillisiä käsittelykuluja, jotka liittyvät laskujen hallintaan, perintään ja muihin palveluihin.

Palvelumaksu: Rahoitusyhtiöllä voi olla kuukausi- tai vuosimaksuja palvelun käytöstä. Näitä maksuja asiakas joutuu maksamaan, vaikka ei rahoittaisi laskuja.

Tutustu factoring-rahoitukseen

Yksi tunnettu suomalainen vaihtoehto on Alisa Pankin joustava factoring-palvelu, jossa yrittäjä päättää itse, mitkä laskut rahoittaa ja milloin. Palvelussa ei ole määräaikaisia sopimuksia tai kiinteitä kuluja. Pankki perii vain kertapalkkion per faktoroitu lasku. Vieraille Alisa Pankin kotisivuilla ja lue tarkemmin factoring-rahoituksesta yrityksen rahoitusmuotona.

MAINOS