Pirkat aloitti vuoden kahdella voitolla, vaikka ”jalat jäivät bussiin”

PIRKKAIN Kalpana Tarvainen tekaisi SB Nivalan verkkoon avauserässä puhtaan hattutempun eli kolme peräkkäistä maalia. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

PIRKAT otti viime viikonloppuna naisten salibandyn ykkösdivisioonassa kaksi voittoa, joista jälkimmäinen Nivalassa oli seitsemäs peräkkäinen.

Lauantaina Jorma Vilosen valmentama joukkue aloitti vuoden kaatamalla Oulussa Haukiputaan Heiton 5-3.

”Oli niin paljon jalat bussissa ottelun alussa kuin vain voi olla. Matka oli raskas, bussissa oli hyvin kylmä”, Vilonen sanoi.

Tilanne oli 3-3 vielä viisi minuuttia ennen loppua. Milja Kiviharju teki voittomaalin 56. minuutilla. Vieraiden tehokkaimmat olivat tehot 2+1 koonneet Jessika Lindroos ja Pinja Myllymäki. Lindroos teki maalinsa 12 sekunnin välein avauserän lopulla.

”Tulimme yöksi Ylivieskaan. Pakkasta oli vielä aika paljon. Nivalassa oli lauantaina ollut pahimmillaan 37 astetta. Sunnuntaina oli enää 8 astetta, kun pelasimme ja voitimme”, Vilonen kertoi.

Kalpana Tarvainen teki avauserässä puhtaan hattutempun eli kolme peräkkäistä maalia. Pirkat voitti avauserän 4-0 ja lopulta ottelun sarjan jumboa SB Nivalaa vastaan 7-0. Tiia Kivistö ja Emmi Palonen tekivät ottelussa kauden avausmaalinsa.

”Tyydyimme viimeisessä erässä vain kuluttamaan aikaa kellosta, ei yritetty mitään”, Vilonen sanoi.

Myllymäki jatkoi tehoillaan kauden alussa alkanutta putkeaan tehdä jokaisessa ottelussa ainakin yhden pisteen. Hän johtaa sarjan pistepörssiä luvuin 15+13=28. Lindroos on toisena, 17+8=25.

Pirkat on sarjassa toisena, tappioita on kaksi ja pisteitä 12 ottelusta on 29. Maaliero on 66-29, voittoputken ajalta 47-13. Kärkijoukkue Jokerit on voittanut kaikki 11 otteluaan.