Pirkkalainen 40 vuotta sitten: ”Laulaja ei ole tietenkään koskaan valmis”, sanoo nuori Pentti Hietanen

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1984.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1984.

Pentti Hietasen nuotit

– Laulaja ei ole tietenkään koskaan valmis, Pentti Hietanen – tenori ja vakavasti lauluopintoihin syventynyt nuori mies on muutama päivä sitten palannut Pirkkalaan Lappeenrannan yksinlaulukilpailusta. Mieli on hiukan apea, sillä tällä kertaa ei onni suosinut. Itseluottamusta oli ehtinyt kertyä Savonlinnan tenorietsinnöistä. 25-vuotias, runsaat kolme vuotta lauluopintoja harjoittanut pirkkalalainen kun sijoittui siellä jaetulle toiselle sijalle.

– Uskon mahdollisuuksiini. Se on kiinni tahdosta. Vielä menee vähintään kolme vuotta ennen kuin voin lähteä yrittämään omille teilleni. Pentin mukaan ei ole ollenkaan tavatonta, että nimenomaan laulajat aloittavat opiskelun verrattain iäkkäinä. Kansalaisopiston yksinlaulupiiristä alun ottanut Pentti arvostaa suuresti löytäjäänsä ja nykyistä opettajaansa, laulunopettaja Raija Roivaista:

– Jos Raija ei olisi kiinnittänyt minuun huomiota en olisi tässä vieläkään. Olin aikonut mennä ”Tekuun”, mutta en päässyt ensimmäisellä kerralla ja niin se jäi. Pentti on laulun rinnalla edelleen kiinnostunut myös tekniikasta. Taitojaan hän on mm. viritellyt kotiin lainatun miksauspöydän ääressä.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 12.1.1984.