Aattoviikko on täynnä seurakunnan tapahtumia Pirkkalassa – lähde laulamaan, juomaan glögiä ja juhlistamaan metsän eläinten joulurauhaa

Jouluaattona Pirkkalassa pidetään useita aattohartauksia eri kohderyhmille, Härmälässä konsertoidaan keskiviikkoiltana.

PIRKKALAN vanhan kirkon urut pääsevät töihin joululaulutilaisuuksissa ja jouluhartauksissa tällä viikolla. Kuva: Sanni Harmanen

SEURAKUNNISSA eletään vuoden kiireisintä tapahtumasesonkia. Pirkkalassa on vielä ennen joulua mahdollista osallistua esimerkiksi yhteislaulutilaisuuksiin, ja jouluaattona luvassa on useita aattohartauksia eri kohderyhmille.

Myös kauneimpia joululauluja lauletaan Pirkkalassa vielä useita kertoja ennen joulua.

Keskiviikkoaamuna 20.12. Pirkkalan kirkkoon kokoonnutaan lasten Kauneimmat joululaulut -tilaisuuteen kello 10.30, ja pop-tyylisiä joululauluja kirkossa lauletaan perjantaina 22.12. kello 20. Vanhassa kirkossa on luvassa oikea laulumaraton aatonaattona lauantaina, kun tunnin mittaisia laulutilaisuuksia järjestetään kello 16, 18 ja 20. Jouluaattona sunnuntaina kauneimmat joululaulut -messu kutsuu Pirkkalan kirkkoon kello 10.

Viimeinen tilaisuus kauneimpien joululaulujen laulamiseen on tapaninpäivänä vanhassa kirkossa kello 18.

PERINTEISTÄ Metsän joulua vietetään Pirkkalan Pappilan laavulla torstaina 21.12. kello 18–19. Tapahtumassa julistetaan joulurauha metsän eläimille ja juodaan glögiä. Mukana järjestämässä on seurakunnan lisäksi reserviläisiä sekä partioryhmät Pirkkalan sotkapojat ja Pirkkalan Pirkot.

Aatonaattona eli lauantaina seurakunta järjestää Suupantorilla glögitilaisuuden yksin asuville kello 10–14.

Kaukana ei ole myöskään Tampereen Härmälän kirkko, jossa Joulun kellot -yhtye konsertoi keskiviikkona 20.12. kello 19. Kitaraa soittaa Ville-Veikko Airaniemi, pianoa Kalle Ruusukallio ja saksofonia Jarno Tikka.

JOULUAATTONA eli sunnuntaina 24.12. Pirkkalan molemmissa kirkoissa järjestetään useita aattohartauksia pitkin päivää.

Pirkkalan kirkossa pidetään perheiden aattohartaus kello 13 ja nuorten aattohartaus kello 21.

Vanhan kirkon puolella päivä aloitetaan viiden lyhyen aattohartauden sarjalla. Ensimmäinen hartaus alkaa kello 13, ja uusi hartaus alkaa aina puolen tunnin välein. Viimeinen hartaus aloitetaan kello 15.

Vanhan kirkon varsinaisen aattohartauden vuoro on kello 16. Päivän päättää yöllinen joululauluhartaus vanhassa kirkossa kello 22–23.

Joulupäivänä maanantaina 25.12. on vuorossa jouluaamun kirkko Pirkkalan kirkossa kello 8.