Pirkkalalaisen tanssistudion talvinäytös hurmasi – ”On hienoa järjestää näytös täällä Pirkkalassa, jossa tanssinäytöksiä ei paljoakaan järjestetä”

Tanssittava tanssittaa tällä hetkellä noin 260 harrastajaa.

TANSSITTAVA Companyn teos oli nimeltään Valheiden verkko. Kuva: Onni Manninen

TANSSISTUDIO Tanssittavan talvinäytöksessä 2. joulukuuta esiintyi tanssijoita ympäri Pirkanmaata. Tanssijoita oli Pirkkalasta, Nokialta, Ylöjärveltä sekä Tampereelta. Näytöksessä nähtiin niin balettia, showtanssia, cheertanssia kuin discotanssiakin.

Tanssittava tanssittaa tällä hetkellä noin 260 harrastajaa. Näytöksen koreografiat tekivät ryhmien opettajat Eveliina Kiukkonen, Niina Manninen, Sandra Seppänen ja Laura Aaltonen.

Muun toimintansa ohella Tanssittava järjestää maksuttomia Tanssittava Mix -tanssitunteja peruskouluilla koulupäivän yhteydessä Pirkkalassa, Nokialla ja Ylöjärvellä osana valtakunnallista Harrastamisen Suomen malli -hanketta. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen, ja tämä on myös Tanssittavalle tärkeä toimintaa ohjaava arvo. Myös Tanssittava Mix –oppilaat oli kutsuttu esiintymään talvinäytökseen.

”Haluamme mahdollistaa kaikille halukkaille lapsille tärkeän esiintymiskokemuksen! Esiintymiset kuuluvat osaksi tanssiharrastusta ja vahvistavat osallisuuden tunnetta ja lapsen itsetuntoa. Yhteenkuuluvuuden ja minäpystyvyyden tunne ovat mielestämme erityisen tärkeitä lasten ja nuorten hyvinvoinnille varsinkin tässä maailman ajassa”, kertovat Tanssittavan perustajat Niina Manninen ja Eveliina Kiukkonen.

”Moni tanssitaipaleensa alkupuolella oleva tanssija jännittää esiintymistä etukäteen, mutta hekin odottavat esityspäivää silti innolla. On upeaa päästä todistamaan sitä, kun tanssitunneilla harjoitellut asiat päästään tuomaan yleisön eteen silmät säihkyen!”

TALVINÄYTÖKSESSÄ oli mukana myös baletin edistyneiden ryhmä. Kuva: Onni Manninen

TANSSITTAVAN talvinäytöksessä oli 300 katsojaa. Suuri osa katsojista oli esiintyjien vanhempia ja muita sukulaisia, mutta myös muita tanssinystäviä oli saapunut paikalle.

”On hienoa järjestää näytös täällä Pirkkalassa, jossa tanssinäytöksiä ei paljoakaan järjestetä. Pirkkalan vapaa-aikakeskus toimi hyvin esitystilana, kun valaistukset ja taustakin saatiin enemmän lavamaiseksi. Katsojiakin mahtui paikalle hyvin!”

Tanssittavan kevätkausi alkaa 15. tammikuuta. Joihinkin ryhmiin mahtuu vielä uusia tanssijoita. Tanssittavan studio sijaitsee kauppakeskus Veskassa ja lisäksi tunteja järjestetään Tampereen puolella Härmälänrannassa.

LASTEN showtanssiryhmän supertytöillä oli iloista menoa. Kuva: Onni Manninen