Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Lukiolainen Marjo ei piittaa puheista, joiden mukaan tietokone ja nainen eivät sovi samaan huoneeseen

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

ATK ei pelota lukiolaisia

Aikamme uusi kummajainen, tietokone, on levittäytymässä jo kouluihinkin. Keksintönä tietokone ei ole eilisen poikia, mutta vasta viime vuosina tietokoneala ja automaattinen tietojenkäsittely eli ATK ovat levittäytyneet suuren yleisön ulottuville.

Pirkkalan yhteislukion oppilaat ovat käyneet käsiksi ATK:hon rohkeasti, sillä reilut puolet lukion ykkösluokkalaisista on valinnut ATK-kurssin ohjelmaansa.

– –

Onnistuin tavoittamaan kolme nuorta itse teossa, näppäilemässä yhtä koulun kolmesta harjoittelukäyttöön tarkoitetusta tietokoneesta. Tuokion kestänyttä tiivistä näppäilyä seurasi toiminta: kuvaruutuun piirtyi soikio, toinenkin ja loppu kuvaruudusta värittyi mustaksi. Miten se kävi?

– Helppoa. Annoimme ohjeet ja kone toimi, selostaa näppäilijä. Pelkkää piirtelyä ATK ei suinkaan ole, sanovat Harri, Marjo ja Timo ja vakavoituvat, kun kysyn syytä ATK-opiskeluun.

– Ilman muuta tämä on tulevaisuuden ala, tosin ATK kiinnostaa muutenkin. Joka tapauksessa uskon tarvitsevani näitä taitoja myös tulevaisuudessa, kertoo Harri.

– –

Kolmikon naisedustaja, Marjo ei piittaa puheista, joiden mukaan tietokone ja nainen eivät sovi samaan huoneeseen. Turhista ennakkoluuloista välittämättä Marjo valitsi ATK:n koska se kiinnosti:

– Pelkkiä puheita. Ei tämä ala ole sukupuoleen sidottu.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 15.12.1983.