Pirkkalan terveyskeskuksen viikonloppupäivystys lakkaa vuodenvaihteessa – kiireelliset käynnit viikonloppuisin ja pyhinä jatkossa esimerkiksi Hatanpäällä

Vuoden 2024 alusta alkaen Pirkkalan terveyskeskuksella toimii kiirevastaanotto arkisin kello 8–18. Viikonloppuisin ja arkipyhinä kiirevastaanottoa ei enää silloin ole.

PIRKKALAN terveyskeskuksessa ei ole enää vuonna 2024 viikonloppuisin päivystystä eli viralliselta nimeltään kiirevastaanottoa. Kuva: Sanni Harmanen

PIRKKALAN sosiaali- ja terveysaseman toimintaan tulee vuodenvaihteessa merkittävä muutos, kun viikonlopun ja arkipyhien päivystys Pirkkalassa lakkaa.

Vuoden 2024 alusta lähtien Pirkkalassa toimii päivystys, viralliselta nimeltään kiirevastaanotto, vain arkisin kello 8–18. Viikonloppuisin ja arkipyhinä pirkkalalaiset voivat ottaa kiireellisissä asioissa yhteyttä mille tahansa avoinna olevalle kiirevastaanotolle, kuten Tampereen Hatanpään tai Nokian terveysasemille, kertoo hyvinvointialue tiedotteessaan.

”Sunnuntaina 31. joulukuuta olemme auki vielä vanhan mallin mukaisesi kello 10–17, mutta maanantaina uudenvuodenpäivänä muutos on jo voimassa. Silloin Pirkkalassa ei ole kiirevastaanottoa”, kertoo Pirkkalan terveysaseman apulaisylilääkäri Sari Lemberg Pirkkalaiselle.

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti muutoksista marraskuussa osana palveluverkon uudistamista.

TÄHÄN asti kiirevastaanotto on palvellut Pirkkalan terveysasemalla arkisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä päiväsaikaan, ja ilta- ja yöajan kiiretapauksissa on pitänyt suunnata päivystykseen Acutaan.

Hatanpään kiirevastaanotto palvelee maanantaista torstaihin kello 16–20, perjantaisin kello 15–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–18. Yöajan kiiretapauksissa pirkkalalaisia palvelee edelleen Acuta.

JOULUNA Pirkkalan sosiaali- ja terveysasema palvelee supistetuin aukioloajoin.

Perjantaina 22.12. kiirevastaanotto on auki kello 8–19. Lauantaista 23.12. tiistaihin 26.12. kiirevastaanotto on avoinna joka päivä kello 10–17.

Perjantaina 29.12. kiirevastaanotto palvelee kello 8–19. Vuoden viimeisinä päivinä lauantaina 30.12. ja sunnuntaina 31.12. aukioloaika on kello 10–17.

Uudenvuodenpäivänä maanantaina 1.1.2024 Pirkkalan terveyskeskus ei ole avoinna.

Juttua korjattu 15.12. klo 17.33: Korjattu Sari Lembergin sitaattia. Lemberg puhui 31. päivästä joulukuuta, ei 31. päivästä tammikuuta, kuten jutussa aiemmin luki.