Toimittaja kurkisti vapaa-aikakeskuksen laajennuksen sisälle – tällainen liikuntapyhättö Pirkkalaan saadaan, katso kuvat

Laajennusosan saliin tulee Taraflex-muovimatto - vanhalla vaparilla pelaillaan parkettilattialla.

TILAPALVELUPÄÄLLIKKÖ Timo Orjala (vas.) ja vastaava mestari Petri Manner Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen laajennusosan ison liikuntasalin ylätasolla. Heidän takanaan on katsomo ja oikeaan reunaan rakentuu suora juoksuharjoittelua varten.

PIRKKALAAN rakentuva vapaa-aikakeskuksen laajennusosa valmistuu vauhdilla ja avataan ensi kesän jälkeen. Rakennukseen saadaan kuntakeskuksen toinen suuri liikuntasali sekä muun muassa monitoimisali ja juoksusuora.

”Urakan luovutuspäivä on 15. elokuuta eli sen jälkeen päästään salia käyttämään”, kertoo Pirkkalan kunnan tilapalvelupäällikkö Timo Orjala.

HAVAINNEKUVA valmiista salista kuvattuna samasta paikasta kuin ylempi kuva.

Pirkkalainen pääsi kurkistamaan sisälle oppainaan Orjala ja rakentamisesta vastaavan Lapti Oy:n työmaan vastaava mestari Petri Manner.

Talosta valtaosan vie suuri liikuntasali, joka oli liki samankokoinen kuin vapaa-aikakeskuksen vanhan osan sali.

”Väliseinillä tilan saa jaettua kolmeen osan”, Orjala ja Manner esittelevät.

Nykyisestä salista poiketen katsomo on kiinteä eikä esiin vedettävä. ”Paikkoja tulee tarkalleen 299. Tuohon betoniporrastuksille asennetaan myöhemmin muoviset kuppi-istuimet”, Manner näyttää.

Salissa on jo nyt suorastaan kuuma tunnelma, koska rakenteita kuivatetaan. Manner esittelee kännykkäänsä, josta sovellus näyttää tilojen lämpötilat ja ilman suhteellisen kosteuden.

VAPAA-AIKAKESKUKSEN uusi suuri palloilusali on muotoutumassa.
HAVAINNEKUVA valmiista salista samasta suunnasta kuin ylläoleva valokuva.

Urheilijoille olennainen asia on pelialusta. Suureen saliin tulee lattiamateriaaliksi Taraflex-muovimatto.

”Alla on 15 millin eristekerros, sitten 15 millin koivuvaneri ja päällä kolmikerroksinen muovimatto. Kyseessä on samanlainen lattia, jolla Akaa Volley pelaa lentopallon mestaruussarjan pelinsä. Olin vastaavana mestarina tekemässä sitäkin hallia”, Manner kertoo.

Kun nykyisessä liikuntasalissa on puulattia, on pirkkalalaisilla seuroilla jatkossa mahdollisuus valita lajiin sopivampi alusta peleihinsä.

Nykyisen liikuntatalon kantavat rakenteet ovat terästä ja laajennusosan betonia.

ALLA olevasta galleriasta voit klikata suuremmaksi vapaa-aikakeskuksen rakennustyön aikaisia näkymiä ja pohjapiirrokset.

ENTÄ muuta rakennus pitää sisällään kuin ison salin?

Sisäänpääsy onnistuu joko nykyisen vapaa-aikakeskuksen ovesta, käytävän päässä on jo ovi uuteen rakennukseen, tai sitten laajennusosan omasta sisäänkäynnistä Koulutien puolelta.

ALA-AULAN käytävän päähän tulee lasiseinä Vähäjärvi-näkymin ja terassi.

”Aulaan voi järjestää lipunmyynnin tai seuran oman kahvituspisteen. Uuteen rakennukseen ei tule omaa kahvilaa”, Timo Orjala selostaa.

Pukuhuoneet ovat aulakäytävän ja salin välissä kuten nykyisessä salissa..

YLÄKERTAAN vievät portaat, joita pääsee katsomoon ja pienempään liikuntasaliin.

Sali on jaettavissa verholla kahteen osaan ja soveltuu monenlaiseen pienempien ryhmien liikuntaan. Saliin tulee crossfit-teline.

Portaiden päästä pääsee myös liikuntasalin katsomoon. Katsomon takana käytävällä on juoksusuora.

”Käytävän päähän seinälle tulee pehmeä törmäyseste”, Petri Manner selvittää.

Molemmissa kerroksissa on lisäksi pientiloja muun muassa kokouskäyttöön ja opettajille.

VASTAAVA mestari Petri Manner kertoo, että laajennusosaan otetaan käyttövesi ja kaukolämpö nykyisestä vapaa-aikakeskuksesta, mikä on ollut kätevä järjestely.

”Rakentaminen on sujunut ilman viivytyksiä. Jännin paikka oli kesällä, kun suuret kattoelementit tulivat autokuljetuksella työmaalle. Siinä tuli unettomia öitä ja tulin lomalla seuraamaan, miten homma sujuu.”

Laajennusosan kerrosala on 2824 kerrosneliötä ja kustannusarvio noin 8,4 miljoonaa euroa.

KUN laajennusosa on valmis, tehdään nykyisessä vapaa-aikakeskuksessa muutostöitä vuosina 2024-25.

”Kahvioon tulee remontti ja kun nuorisotyön väkeä muuttaa uuteen koulukampukseen, saneerataan heidän nykyisiä tilojaan uuteen käyttöön”, Timo Orjala kertoo.

Työt vievät Orjalan mukaan muutamia kuukausia ensi vuoden lopulta lähtien.