Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Tie on nyt auki Pirkkalan eritasoliittymästä Sarankulman eritasoliittymään

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Pirkkalan eritasoliittymästä Sarankulman eritasoliittymään – Tie on nyt auki

Rajaniemi–Lakalaiva kantatien osuus Pirkkalan eritasoliittymästä – Sarankulman eritasoliittymä on valmistunut liikennöitävään kuntoon ja se avattiin yleisen liikenteen käyttöön 8. päivä joulukuuta puolenpäivän aikaan.

Tieosa on jatkoa 1.12.1979 käyttöön otetulle tieosalle Rajaniemen eritasoliittymä – Pirkkalan eritasoliittymä. Rajaniemen eritasoliittymä ramppeineen avattiin yleiselle liikenteelle 23.9.1982 ja Pirkkalan eritasoliittymä 29.10.1981.

Työt Rajaniemi – Lakalaiva kantatien loppuosuudella Sarankulman eritasoliittymä – Lakalaiva ovat jo käynnistyneet ja osuus valmistuu liikennöitävään kuntoon vuonna 1985.

Nyt liikenteelle avatulle tieosalle kaupungin suunnasta lentokentälle ja sieltä kaupunkiin suuntautuva liikenne johdetaan rakennettua väliaikaista ramppia myöten entisestä lentokentästä erotetulle Ilmailunkadulle. Katu liittyy kaupungin puoleisesta päästään Sarankulmankatuun. Hämeenlinnaan ja Helsinkiin suuntautuva liikenne ohjautunee Rukkamäen alikulkusillan kautta Rukkamäentietä ja vanhaa Lempääläntietä Kulju – Tampere moottoritielle. Väliaikaisärjestelyt poistuvat tien loppuosuuden valmistuttua. Tie tulee myöhemmin jakautumaan Lakalaivasta Alasenjärvelle.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 11.12.1983.