Tällaisia ovat Pirkkalan seurakunnan tämän vuoden joulukonsertit ja -laulutilaisuudet: 180-vuotiaan urkutehtaan juhlimista, poppia, romanikielisiä lauluja…

Pirkkalan kirkossa ja Vanhassa kirkossa pidetään ennen joulua useita musiikkitilaisuuksia.

KONSERTTEJA pidetään myös Pirkkalan Vanhassa kirkossa. Kuva: Antti Jokinen

KIRKON joulukonserteissa ja yhteislaulutilaisuuksissa vierailu kuuluu monen suomalaisen jouluun. Myös Pirkkalan kirkoissa pidetään joulukuussa useita erilaisia musiikillisia tilaisuuksia.

Tulevana perjantaina 8. joulukuuta Pirkkalan kirkossa tunnelmoidaan joulukonsertissa Oi jouluyö – Ou juulakorat. Maksuttoman konsertin ohjelmassa on joululauluja sekä suomeksi että romanikielellä. Konsertissa pääsee myös laulamaan yhteislauluja.

PARI päivää myöhemmin sunnuntaina 10. joulukuuta kirkko pääsee toimimaan näyttämönä Kangasalan urkutehtaan 180-vuotiskonserttisarjan päätöskonsertille.

Pirkkalan seurakunta kertoo nettisivuillaan, että Kangasalan urkutehdas perustettiin vuonna 1843. Urkurakentaja Anders Thulénin suku, joka muutti sittemmin nimensä Tulenheimoksi, jatkoi tehtaan toimintaa vuoteen 1983, jonka jälkeen perinnettä piti yllä Kangasalan Urkurakentamo Oy vuoteen 1995.

152 vuoden aikana Kangasalla on rakennettu yli tuhannet urut ja yli 8000 urkuharmonia. Kyseiset urut soivat yhä yli 300 kirkossa ympäri Suomen.

Kangasalan Urkurakentamon valmistamat ovat myös Pirkkalan kirkon 20-äänikertaiset urut. Tänä syksynä uruille tehtiin täysviritys ja puhdistus, joten konsertissa sen voisi olettaa kajahtavan nyt entistäkin komeammin.

Konsertissa urkuja soittaa seurakunnan kanttori Liisa Aaltola, jonka mainitaan olevan iältään kolmannes urkutehtaan iästä, siis 60-vuotias.

VANHASSA kirkossa lauletaan pohjoismaisia joululauluja keskiviikkona 13. joulukuuta, kun kirkossa esiintyy Vähäjärven koulun yläkoululaisten Lucia-kulkue. Illan päättävät yhteiset jouluglögit seurakuntasalissa.

Lauantaina 16. joulukuuta Joulun sävel soi -konsertissa esiintyvät uudella kirkolla mezzosopraano Maria Piirainen, tenori Risto Piirainen, viulisti Olga Iartseva ja pianisti Viktor Pellia.

Mieskuoro Laulajien perinteinen joulukonsertti puolestaan on vuorossa Pirkkalan kirkossa sunnuntaina 17. joulukuuta. Konsertin järjestää Naistenmatkan Leijonat, ja lippuja myydään etukäteen lähetysmyymälä Sirpakassa ja ennen konserttia kirkon ovella.

Kaikki mainitut konsertit alkavat kello 18.

UNOHTAA ei sovi myöskään Kauneimpia joululauluja, joka tituleeraa itseään osallistujamäärältään Suomen suurimmaksi musiikkitapahtumaksi. Pirkkalassa kauneimpia joululauluja lauletaan usean laulutilaisuuden verran ja myös eri teemoilla.

Esimerkiksi lasten kauneimpia joululauluja lauletaan Vanhassa kirkossa lauantaina 9. joulukuuta kello 17 ja joululauluja pop-tyylillä uudessa kirkossa perjantaina 22. joulukuuta kello 20.

Lisätietoa tapahtumista löytyy Pirkkalan seurakunnan verkkosivuilta.