Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Nuolialan ala-asteen sosiaaliset tilat ovat kurjista kurjimmat – Opettajilla käytössä yksi ainoa WC

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Kunta korjaa Nuolialan?

Jos ensivuoden talousarvioon hyväksytään 590 000 markan määräraha Nuolialan ala-asteen korjaamiseksi ajan vaatimuksia vastaavaksi koulurakennukseksi, hoitaisi kunta hartaasti odotetun korjausurakan tyystin omasta pussistaan. Valtuusto saa asiaa koskevan ehdotuksen eteensä pikapuolin.

Nuolialan ala-asteella ahertaa 422 oppilasta 18 perusopetusryhmässä. Opettajia talossa on 20. Molempien osapuolien sosiaaliset tilat ovat kurjista kurjimmat. Opettajillakin on käytössään yksi ainoa WC.

Saneeraus toisi mukanaan oppilas-WC:eet jokaiseen kerrokseen. Kellarikerroksen toalettiakin korjattaisiin. Opettajien työskentely- ja henkilöstötiloja tuuletettaisiin perusteellisesti. Uutta tilaa on aiottu lohkaista viereisestä luokkahuoneesta ja nykyisestä opettajainhuoneesta.

Rehtori ja kanslisti pääsisivät silloin omiin huoneisiinsa. Peseytymistiloja ja pukeutumiseen tarkoitettuja tiloja rakennettaisiin lisää.

Erillisillä määrärahoilla rakennettaisiin Wivi Lönnin suunnittelemaan puukouluun museotilat.

Koulutoimenjohtaja Matti Peltola kertoo, että suunnitelmille ollaan juuri parhaillaan hakemassa vahvistamista kouluhallituksesta.

Pirkkalainen 40 vuotta sitten, 24.11.1983.