Pirkkalan Vuoden 2023 yrittäjät ovat Sankilan kartanon Sami Ketola ja Karoliina Ahola – ”Olisiko tämä sellainen elämäntyöpalkinto”

Valinta julkistettiin Vuoden yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

SAMI Ketola ja Karoliina Ahola pitävät Sankilan kartanoa inspiroivana paikkana.

SANKILAN kartanon yrittäjät Karoliina Ahola ja Sami Ketola on valittu Pirkkalan Vuoden 2023 yrittäjiksi. Pirkkalan Yrittäjät palkitsi heidät Vuoden yrittäjäjuhlassa perjantai-iltana.

Ahola ja Ketola ostivat Sankilan kartanon Pirkkalan kunnalta vuonna 2020. Tätä ennen he pitivät Reipissä matkailu- ja eläintilaa. Sankilassa yritystoiminta pyörii suositun kotieläinpihan, ratsastustuntien ja -leirien sekä yksityistilaisuuksien järjestämisen ympärillä. Viime kesänä kartanolla pidettiin ensimmäistä kertaa myös konsertteja.

AHOLA ja Ketola kertovat olevansa otettuja Pirkkalan Yrittäjien tunnustuksesta. Ketola kokee, että palkinto on arvostuksen osoitus pitkällä ajalla tehdystä työstä.

”Ajattelen, että tämä on palkinto kokonaisuudessaan kaikesta, mitä olemme Pirkkalassa tehneet 10 vuoden aikana. Esimerkiksi Reipin aikoina teimme paljon yleishyödyllistä maksutonta työtä kuntalaisten hyväksi. Joten olisiko tämä sellainen elämäntyöpalkinto”, Ketola sanoo.

Aholaa ilahdutti, että Sankilan kartanoa päätettiin muistaa, vaikka se on pieni yritys moneen aiemmin palkittuun verrattuna. Viime vuonna tunnustuksen sai liikennemerkkejä valmistavan Normiopaste Oy:n Tommi Saarni.

”On kunnia, että yrittäjäsisaret ja -veljet ovat tehneet tällaisen päätöksen”, Ahola sanoo.

Olemme päättäneet, että teemme täällä kivoja juttuja, joista sekä me että asiakkaat tykkäämme.

Sami Ketola

KULUVAN vuoden aikana Ketola ja Ahola ovat yrittäneet järkeistää työmääräänsä ja miettiä, mihin haluavat yrittäjinä keskittyä. Eläinpihan aukioloaikoja supistettiin hieman edellisvuodesta ja yksityistilaisuuksia järjestetään vähemmän kuin ennen – viime kesäkaudella kartanolla pidettiin Aholan laskujen mukaan 31 juhlatilaisuutta.

Toukokuussa Ahola otti vastaan tilitoimisto Mandaatin toimitusjohtajan tehtävän. Konsernissa pitkään työskennellyt Ahola kertoo, että seitsemässä kunnassa toimivan Mandaatin johtaminen vie nykyään leijonanosan hänen työviikostaan.

SANKILAN kartano on Aholan ja Ketolan mielestä inspiroiva paikka, jossa voisi toteuttaa jos jonkinmoista tapahtumaa ja yritystoimintaa. Vuorokauteen ei kuitenkaan mahdu määräänsä enempää tunteja, joten siksi asioita on pitänyt laittaa tärkeysjärjestykseen.

”Olemme päättäneet, että teemme täällä kivoja juttuja, joista sekä me että asiakkaat tykkäämme”, Ketola tiivistää.

Ensi vuonna kartanolla on tarkoitus keskittyä hyväksi havaittuun perusarkeen. Kesäkonsertteja aiotaan järjestää ainakin yksi.