Pirkkalan jääkenttiä valmistellaan jo, mutta luistelijat joutuvat vielä odottamaan – ”Pitäisi olla sellaiset kymmenkunta astetta pakkasta, että pääsisimme kunnolla jäädyttämään”

Jääkentillä tehdään valmistelevia töitä kovempia pakkasia odotellessa.

PIRKKALAN kunnan työntekijät Ville Sirviö (vas.) ja Jouni Viinikainen tekivät alkujäädytystä Kurikan kentällä maanantaina aamupäivällä.

PIRKKALASSA aloitettiin maanantaina jääkenttien valmistelu tulevaa luistelukautta varten. Aamupäivällä kunnan työntekijät tekivät alkujäädytystä Kurikan kaukalossa ja kentällä.

Varsinaiseen jäädyttämiseen ryhtymistä hidastaa suhteellisen lämmin sää. Maanantaiaamuna lämpötila oli pari astetta pakkasella.

”Pitäisi olla sellaiset kymmenkunta astetta pakkasta, että pääsisimme kunnolla jäädyttämään”, totesi työntekijä Jouni Viinikainen.

SAMA viesti on kunnan liikuntapaikkamestarilla Kari Koskisella: kenttien saamisessa luistelukuntoon voi vielä kestää, jos sää pysyy nykyisenlaisena.

”Ennen kelien kylmenemistä teemme kentillä pohjustustöitä”, Koskinen sanoo.

Koskinen ei halua lähteä ennustamaan, milloin kunnan kentät ja ladut voisivat valmistua luistelijoiden ja hiihtäjien käyttöön. Kaikki on kiinni keleistä.

KUNTA tiedotti viime viikolla, että kenttien jäädyttäminen aloitetaan tällä viikolla, jos kelit sallivat. Lisäksi keskusurheilukentälle on tarkoitus jäädyttää viime vuoden tapaan luistelurata kenttää kiertämään.

Jos tällä viikolla sataa lunta, kunta aikoo aloittaa myös hiihtoreittien pohjatyöt. Samalla voitaisiin mahdollisesti päästä tekemään joitain reittejä luisteluhiihtoa varten.

Pirkkalan jääkentät ja ladut

Jäädytettyjä ulkokenttiä Pirkkalassa on 21. Ne ovat kaikkien vapaassa käytössä, eikä niillä ole vakiovuoroja. Kenttien valot ovat päällä joka päivä kello 7–22, pois lukien Takamaan puistokenttä, jossa ei ole valaistusta.
Kunnan ylläpitämiä hiihtolatuja Pirkkalassa on noin 30 kilometriä. Niistä valaistuja on 7,9 kilometriä. Valot ovat päällä päivittäin kello 6–23.
Kunnan latujen ja jääkenttien kunnossapitoa voi seurata verkosta kunnan latu- ja jääkartasta.

Lähde: Pirkkalan kunta