Pirkkalaan toivotaan pystytettäväksi kahden metrin korkuiset Pirkkala-kirjaimet, ehdotus sijainnistakin on: ”Tulisi suosittu valokuvauspaikka omassa kansallismaisemassa”

SOPISIVATKO punaiset kahden metrin korkuiset PIRKKALA-kirjaimet jonnekin tähän maisemaan? Pirkkalassa jätetty valtuustoaloite esittää sellaisia näkyvälle paikalle, esimerkiksi urheilukentän viereen nurmikolle.

PIRKKALASSA jätetty valtuustoaloite esittää, että kuntaan rakennettaisiin näyttävälle paikalle isot Pirkkala-kirjaimet.

Monet kaupungit ovat rakennuttaneet kaupunkikirjaimia eli eräänlaisen kyltin nähtävyyskohteeksi.

Aloitteen ideoinut Niina Kuhlman toteaa, että kirjaimet houkuttelevat niin paikallisia kuin turisteja ottamaan valokuvia ja he jakavat niitä sosiaalisen median kanaviin, jolloin paikkakuntien näkyvyys lisääntyy.

Uusimmat kaupunki-kirjaimet on julkaistu Oulussa. Niitä löytyy lisäksi muun muassa Kouvolasta, Lahdesta, Vaasasta, Jyväskylästä sekä Yyteristä.

”Kotimaan matkailua harrastaessa on tullut nähtyä kirjaimia eri puolilla maata, erityisesti Yyteri on jäänyt mieleen”, sosiaalidemokraattien ryhmän nimissä aloitteen jättänyt Kuhlman sanoo.

HÄNELLÄ on jo paikkaehdotus olemassa: Vähäjärven ranta keskuskentän nurmialueen läheisyydessä.

Pirkkala-näkyvyyttä ei siis aloitteessa haluta ohikulkutien varrelle tai vastaavaan paikkaan, mitä kunnat ovat myös paljon harrastaneet.

KOUVOLA sai kaupunkikirjaimet vuonna 2020. Kuva: Kouvola Innovation Oy, Live & VisitKouvola

”Valokuvien ottaminen ja selfiet ovat suosittuja muualla kirjainten ympäristössä. Vähäjärvellä kuvan taustalle saisi Pirkkalan kansallismaiseman ja siellä on myös kunnantalo ja keskusta”, Kuhlman perustelee.

Urheiluihmisenä Kuhlman sanoo tietävänsä, että vapaa-aikakeskuksella käy paljon pelaajia muilta paikkakunnilta.

Ehkäpä hekin innostuisivat nappaamaan hallin vieressä selfiet tai näyttävät joukkuekuvat Pirkkalan-vierailultaan.

ALOITTEEN mielestä Pirkkala-kirjaimien tulee olla ainakin parimetriset ja tukevat, jotta niillä voi kiipeillä ja valokuvia voisi ottaa isollakin porukalla. Pirkkalaan sopisi aloitteen mukaan punaiset kirjaimet.

”Pirkkala-kirjaimet kannattaa sijoittaa niin, että ne ovat helposti saavutettavissa ja tuovat tyylikästä maisemaa näkyviin”, aloite ehdottaa.

Kunnanhallitus käsittelee aloitteen tulevana maanantaina ja lähettää sen jatkovalmisteluun.