Pirkkalainen 40 vuotta sitten: Hahmon sisaruksilla 500-vuotisjuhla

Lue, mistä Pirkkalassa puhuttiin vuonna 1983.

PIRKKALAINEN-LEHDEN numeroita vuodelta 1983.

Hahmon sisaruksilla 500-vuotisjuhla

Harvinaista syntymäpäivää vietettiin pyhäinpäivänä Pirkkalan Katajalan taajamassa. Hahmon sisarusparven: Ennen, Saimin, Bertan, Kertun, Erkin, Toivon, Eeron, Irman ja Airin yhteinen 500-vuotisjuhla oli koonnut suvun jäsenet yhteen. Lämminhenkisessä tilaisuudessa muisteltiin sisarusten lapsuutta Pirkkalan Hahmonkulmassa.

Nykyisen Pirkkalan lentokentän varuskunta-alueella sijaitsi Hahmon sisarusten vanhempien, Hilman ja Juhon, pienviljelystila. Vuonna 1917 alkaneeseen avioliittoon syntyi kuusi tytärtä ja kolme poikaa. ”Vaikka olimmekin suurperhe, riitti ruokaa ja vanhempien rakkautta kaikille lapsille”, muistelevat sisarukset ”Toinen toisiamme paimennettiin ja koetettiin avittaa”, kertovat sisarussarjan pojat. Pitkät koulumatkat ovat myös hyvässä muistissa. ”Silloin ei ollut autokuljetuksia, hyvä kun tie oli. Koulumatkaan varattiin 1 1/2 tuntia ja talvisin kuljettiin hiihtäen.”

– –

Sisarukset ovat onnellisia siitä, että ovat terveitä ja asuvat melko lähellä toisiaan. Sisarussarjan vanhin on 65-vuotias Enne ja nuorin 45-vuotias Airi. Pirkkalaa pidetään suvun keskipisteenä, vaikka Tampereella ja Orivedellä joku asuukin.

Pirkkalainen-lehti 40 vuotta sitten, 10.11.1983.