Soljan rakennushanke saa vuoden lisäaikaa – lykkäyspyynnön syy jäätynyt uusien asuntojen kauppa ja rakentamisen kalleus

Nopeasti noussut asuinalue täyttää pian viisi vuotta.

SOLJAN asuinalue on noussut viidessä vuodessa ripeää tahtia lähelle Pirkkalan kuntakeskusta. Heikentynyt markkinatilanne hidastaa nyt hieman tahtia. Alueella on toisaalta käynnistynyt myös uusien tonttien tarjoaminen rakentajille.

SOLJAN asuinalueelle suunniteltu kerrostalon ja pientalojen rakennushanke lykkääntyy vuodella. VRP Länsi-Suomi sai kunnanhallitukselta luvan aloittaa rakentaminen tontillaan viimeistään 23.11. 2024.

Tontti sijaitsee Soljan koulun viereisessä korttelissa, Kauppiaankadun ja Lasimestarinkadun välissä. Rakennusoikeus on 4000 kerrosneliötä, josta on aloitettava ensimmäisessä vaiheessa 2000 neliön rakentaminen.

Tontille on tulossa kerrostalo ja muutamia townhouse-pientaloja.

Yhtiö perusteli lykkäysanomustaan kohonneilla rakentamiskustannuksilla ja sillä, että yleinen markkinatilanne on jäädyttänyt uusien asuntojen kaupan lähes kokonaan.

VUONNA 2017 Soljan asuinalueesta olivat olemassa vasta katujen pohjat.

SOLJA on syntynyt aiemmin rakentamattomalle alueelle alle viiden vuoden kuluessa. Ensimmäinen asukas muutti Soljaan marraskuun lopulla 2018.

Asuinrakentamisen hidastumisen odotetaan olevan ohi jollain aikavälillä. Kunnalla on tällä hetkellä menossa myös uusien tonttien luovutus Kauppiaankadun pohjoispuoliselta alueelta. Rakentamisesta kiinnostuneet yritykset voivat ottaa osaa luovutuskilpailuun, jossa tontin saaja valitaan laatuperustein.