Pirkkala jää ennusteista, mutta väkiluku nousee silti aika rivakasti – ensi vuoden lopulle ennuste 21 300 asukkaasta

KESKUSTAN uudelleen rakennettu kunnantalon kortteli on saanut paljon uusia asukkaita tänä vuonna.

PIRKKALAN tuorein väkiluku lokakuulta on 20 675 henkeä. Väkimäärä on siten kasvanut tänä vuonna hiukan vaille 300 asukkaalla.

Talousarviossa Pirkkala ennakoi väestön kasvavan tänä vuonna 550 hengellä. Loppuvuosi näyttää kehityksen, mutta tuosta luvusta varmasti jäädään jälkeen.

”Kasvu on silti aika hyvää, noin kaksi prosenttia. Olemme palanneet seutukunnan kärkeen”, sanoo pormestari Marko Jarva.

Viime viikon perjantaina julkistetussa pormestarin talousarvioesityksessä ensi vuoden kasvuennuste on 500 asukasta.

Ensi vuoden lopussa Pirkkalassa ennakoidaan olevan 21 300 asukasta. Arvio perustuu kunnan omiin laskelmiin ja toteutuneeseen kehitykseen. Viimemainittu tarkoittaa muun muassa myönnettyjä rakennuslupia ja luovutettuja tontteja.

Pirkkalaan on tänä vuonna valmistunut kerrostaloja muun muassa Lujatalon rakentamana keskustakortteliin. Kärjessä 16-kerroksinen tornitalo.

Talousjohtaja Tommi Ruokonen sanoo, että Pirkkalan uustuotannossa on asuntoja vielä tyhjillään, mutta kysyntä on ollut kohtuullisen hyvää.

Omakotitontteja luovutettiin viimeksi alkuvuonna Lepomoisiosta. Monilla paikkakunnilla omakotialueilla on tullut paljon peruutuksia rakentamishankkeisiin. Pirkkalassa Lepomoisiossa ei ole koettu sen kaltaista stoppia.

”Lepomoision omakotialueella nousee paljon taloja”, Ruokonen on havainnut alueella liikkuessaan.

Pirkkala on kuitenkin saanut myös jonkin verran pyyntöjä rakennushankkeiden aloitusajan siirtämiseksi niin kerrostalo- kuin omakotihankkeista.

Juttua korjattu 3.11. klo 9.10: Täsmennetty, että pormestarin talousarvioesitys julkistettiin viime viikon perjantaina. Aiemmin jutussa puhuttiin vain perjantaista.