Pirkkala ostaa yli 20 hehtaaria maita golfkentän vierestä

Kunta ja golfkenttäyhtiö ovat neuvotelleet pitkään kentän laajentamisesta. Pullonkaulana on ollut maanomistus.

PIRKKALAN kunta ostaa 20 hehtaaria maita golfkentän länsipuolelta. Maat ovat kuvassa etualalla näkyvien väylien vasemmalla puolella.

PIRKKALA ostaa 20,6 hehtaarin kokoisen maa-alueen golf­kentän länsipuolelta. Kunnanhallitus päätti kaupasta maanantaina. Kauppahinta on 551 954 euroa.

Kaupat tehdään yksityisen maanomistajan kanssa neuvottelujen jälkeen.

Tällä hetkellä suunnitteilla olevassa kehätien eteläpuolisessa osayleiskaavassa ostettava alue on alustavasti suunniteltu VU-merkinnällä urheilu- ja virkistyspalvelujen alueeksi.

Kunta ja golfyhtiö ovat neuvotelleet kauan golfkentän laajentamisesta. Aiemmin tänä vuonna kentän laajennusta varten ostettiin kymmenen hehtaarin maat ja kenttäyhtiö kertoi suunnitelmistaan.

Golfyhtiö kertoi kesällä tavoittelevansa ensimmäisten 6-9 uuden väylän valmistumista vuosina 2025-26. Lopullinen tavoite on, että Pirkkalassa olisi kaksi täysimittaista 18 väylän kenttää. Nykyisin Pirkkalassa on yksi täysimittainen golfkenttä.

Kenttä toimii kunnan omistamilla mailla vuokralla. Uusien väylän rakentamisesta ja rahoituksesta vastaisi golfyhtiö.

KUNNAN ostamat maat rajattuna punaisella. Golfkenttä näkyy kartassa vihreänä.

KUNNANHALLITUS päätti samassa kokouksessa myös pienemmästä maakaupasta. Kunta hankkii 4,9 hehtaarin maa-alueen Kaitalankulmalta Sääksjärven pohjoispään itäpuolelta. Kauppahinta on 173 462 euroa.

Alue on maakuntakaavassa tulevaisuuden taajama-alueen ja virkistysalueen raja-alueilla keskellä metsää. Kauppoja ehdotti kunnalle maa-alueen omistaja.

Juttua päivitetty ke klo 10. Korjattu, että aiemmin tänä vuonna kunta osti, ei vuokrannut, 10 hehtaarin maat kentän laajennusta varten. Maat vuokrattiin edelleen golfkenttäyhtiölle.